Tehnologie

4.5

Din punct de vedere tehnologic, Q8 e-tron nu aduce multe noutăți. Avem în continuare la dispoziție sistemul multimedia MMI, proiectat pe un ecran de 10.1 inch, la pachet cu Audi Virtual Cockpit pe post de instrumentar de bord, cu o diagonală de 12.3 inch. Al treilea display de la bord este cel de 8.6 inch, folosit pentru sistemul de climatizare.

Toate au rezoluție înaltă și toate răspund impecabil la comenzi. Mai mult, nu am observat nicio întârziere la acțiunile mele, nicio problemă de conectivitate și nici erori. Poți să conectezi telefonul personal la mașină, fără fir, prin intermediul Android Auto și Apple CarPlay.

Alte tehnologii notabile includ, bineînțeles, farurile adaptive Matrix LED, care funcționează impecabil pe timp de noapte. Acestea pot fi dotate și cu lumini digitale, mult mai precise în delimitarea participanților la trafic, dacă ești dispus să plătești extra.

Tot în aceeași categorie putem include și oglinzile exterioare digitale, o tehnologie care a fost oferită în premieră pe e-tron, în 2019. Aceasta presupune înlocuirea oglinzilor clasice cu camere de luat vederi, care proiectează imaginile pe ecrane montate pe panourile interioare ale ușilor.

Nici sistemul audio Bang&Olufsen 3D nu e de lepădat. Calitatea sunetului este foarte bună, notele redate fiind calde, dar parcă ar fi putut avea ceva mai mult volum.

  • PMC, vineri, 12.05.2023 17:10

    Mno... buuuuun... Deci daca iei SUV sa te duci la Lidl si in jurul orasului, e ok Q8 ETron. La 100.000 de coco... e o afacere de vis. O sa se vanda ca pita calda. :)))