Tehnologie

4.5

Conform noului CEO al Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, atunci când acesta a ajuns la compania italiană, pe cotloanele industriei se auzeau câteva zvonuri urâte despre torinezi. Printre acestea, faptul că Alfa Romeo face mașini lipsite de tehnologie. Inacceptabil, și-a spus noul șef.

Astfel, Tonale vine cu cea mai nouă tehnologie disponibilă și marchează și o premieră în industrie, fiind prima mașină disponibilă cu un token NFT, care se va asigura că istoricul mașinii nu poate fi modificat. Practic, întreținerea acesteia va fi trecută în acest NFT, iar acesta va putea fi transferat noului proprietar, la momentul vânzării.

Dacă e să vorbim de aspecte mai practice, ecranele din interiorul lui Tonale își fac treaba foarte bine. Noul sistem multimedia este ușor de folosit, are o grafică frumoasă și animații de efect. Nu am observat niciun fel de întârziere în folosirea acestora, iar instrumentarul de bord are trei teme din care poți alege, una dintre ele chiar cu un design care ne aduce aminte de modelele mai vechi.

Tot la bordul lui Tonale vei găsi și integrare Amazon Alexa, cu ajutorul căreia poți face cumpărături de la volan sau poți regla temperatura de acasă, dacă ai hardware-ul necesar instalat la domiciliu.

Mai mult, Alfa Romeo are acum și o aplicație de mobil care îți permite să faci anumite operațiuni de la distanță: de la încuierea și descuierea ușilor, până la verificarea statusului mașinii, deschiderea portbagajului, etc.

Nu mai e nevoie să menționez și că Android Auto și Apple CarPlay vin incluse standard, fără fir, acestea fiind deja norma în industrie.

  • Flu flu, miercuri, 18.05.2022 06:56

    Urâtă din față.

  • pipo, miercuri, 18.05.2022 11:20

    Spatiu mare in cabina si portbagaj, motor anesteziat de cutie ...suna a ...Skoda !!?? Or fi adus oameni de pe la cehi ?...cine stie , nu mai intelege nimeni nimic din industria auto, nu ca nu ar avea ceva de invatat de la cehi ! Bine macar ca pe design nu s-au inspirat de pe acolo. O sa conteze mult cum se pozitioneaza ca pret, eu cred ca producatori ca Mazda sau Honda ar trebui sa-i aiba in vizor ca si concurenta si nu pe nemti !

  • Andrei, miercuri, 18.05.2022 14:47

    Iar 4.4 pe o masina de 3.5. Cine ii mai intelege pe jurnalistii astia.

  • Seriff, vineri, 20.05.2022 12:56

    Penibila motorizare, la un asa suv, merita un 2.0 De botul ala de zici ca e un motan din desene animate numai zic nimic.

  • Eugen, miercuri, 25.05.2022 11:34

    Masina e frumoasa, merita un motor de macar 200 cai si 4x4....si de ce nu un diesel macar de 190-200 pentru cei nu le place electrificarea.... Asa cu 1.5 poate ajutat de electrice...e cam "fetita" pe langa un x1 25dxdrive ...

  • arhitect, sâmbătă, 22.10.2022 18:14

    un review bine scris, cu o mentiune: sediul companiei Alfa Romeo este in Milano; Fiat are sediul in Torino