Skoda Yeti

Calitate / Pret

5.0
Skoda a anuntat oficial ca noul Yeti porneste pe piata "mioritica" de la 15.466 de euro cu TVA inclus. Luand in considerare faptul ca actualii sai concurenti, anuntati oficial de Skoda in cadrul evenimentului, costa putin peste 17.500 de euro(vorbim aici despre Kia Sportage, care pleaca de la 17.612 euro, despre Nissan Qashqai, care costa 18.981 de euro, si despre Hyundai Tucson, care porneste de la 17.838 de euro), putem spune ca Yeti se anunta o buna afacere. Versiunea testata de noi, echipata cu motorul diesel de 140 de cai si tractiune 4x4, porneste de la 24.866 de euro. Rivalul Qashqai, in versiunea echipata cu motor de 2.0 litri dCi si 150 de cai putere, costa insa 26.773 de euro cu TVA, cu mult peste pretul lui Yeti. Modelul care se apropie insa de Yeti ca pret pe piata din romania este doar Kia Sportage, care pleaca de la 24.395 de euro in versiunea echipata cu motor diesel de 140 de cai. Avand in vedere diferenta de talie dintre cei doi constructori si echiparea modelului ceh, balanta se inclina favorabil in curtea Skoda.
  • Cristi, vineri, 12.06.2009 20:55
    skoda

    Chiar cred cei de la skoda ca vor avea succes cu yeti ? Eu nu stiu la ce e buna...la offroad nu,la design nu,la spatiu nu.Mi-as lua mai degraba un Soul.

  • unu', vineri, 12.06.2009 21:32
    Skoda

    cristi ce nu-ti place nu inteleg......oricum e mult mai faina si mai de calitate decat soul....

  • mihai, vineri, 12.06.2009 21:43
    yeti

    Fata aia e urata cu spume... Acum fara gluma da chiar ca arata ca Yeti

  • gigi, vineri, 12.06.2009 22:28
    Ma mira nota destul de mare?!@

    Proiectoarele strica totu.Era mult mai misto fara ele In rest super tare.

  • mcd, vineri, 12.06.2009 22:30
    :))

    frumoasa la interior si la spate sincer nu inteleg cum au putut sa ii faca farurile ale de ceata sau ce sunt asa urate, unii designeri sunt tare ...... cum sa pui xenoanele alea frumoasa si farurile/semnalizatoare ale rotunde urate Cel mai buna fata era de noua octavia/fabia

  • bbb, vineri, 12.06.2009 23:44

    urata cu draci

  • johnny, sâmbătă, 13.06.2009 00:37
    yeti yeti

    Masina nu este foarte atragatoare....dar isi va gasi cumparatori. In plus pretul e foarte atragator si dc face ce scrie aici cred ca se va vine... Multumim pentru testul detaliat baieti.la mai multe!

  • mijai, sâmbătă, 13.06.2009 07:12
    yeti

    Intr-adevar nu e cea mai frumoasa masina din gama sa, insa daca stai bine sa analizezi pretul, calitatea, performantele destul de bune, zic eu, incepi parca sa pui mai multe bile albe decat bile negre pentru ea. Personal, daca as dispune de bani, ar fi una din candidate pe lista mea, poate ptr simplul fapt ca motorul e chiar ok, sistemul off road la fel si.... se stie de acum ca skoda ofera masini destul de fiabile.

  • VALENTIN, sâmbătă, 13.06.2009 09:03
    YETI> YAK

    DE BANII AIA IMI CUMPAR CHEVY CAPTIVA CARE ARATA MULT MAI BINE SI ESTE SI MAI MARE

  • Vasile, sâmbătă, 13.06.2009 09:05
    Yetty

    E interesanta masina asta, dar, sunt cateva chestiuni care nu imi plac (din ceea ce citesc in articol): -proiectoarele de ceata (nu au fost prea inspirati designerii cu ele. Parca arata a tampoane de locomotiva) -motorizarea diesel (Intr-adevar are cuplu incepand cu turatii scazute de la 1500 rpm, dar, se taie repede pe la 2500 rpm, unde alte masini de acolo incep sa traga bine. Vor fi necesare multe schimbari de viteza in depasiri, dar, in localitati va fi o placere sa o conduci). -din lateral seamana fosrte bine cu o utilitara de marfa (bine au scris automarket ca e un crossover si nu un suv) -pretul (Chiar daca va pleca de la 17.000 eur, va fi probabil pentru motorizarea de 1.2 litrii. Concurenta ofera deja dieselul de la acest pret. Dupa cum ii stim bine pe cei din grupul VAG, masina va fi destul de sarac dotata in echiparea standard, si daca incercam sa ii punem optionalele pe care concurenta le ofera in standard, pretul va fi mai mare, deci partea cu afacerea se poate discuta) Ce imi place: -Pai, dupa cum cunoastem toti Skodele, si aceasta va fi o masina fiabila. -Motorizarea diesel (nu ma contrazic deloc, dar, cum am spus si mai sus, va fi o placere de condus in localitati, datorita cuplului oferit de la o turatie mica. Va avea consum mic, tocmai datorita acestui fapt) - e destul de spatioasa si are un interior elegant (poate putin cam sobru, dar e in tema generala Skoda) Le doresc mult noroc in vanzari si sper sa vedem cat mai multe pe piata romaneasca. Mi-ar place sa conduc un Yetty. Pana una alta, drumuri sigure pentru toata lumea si un weekend cat mai placut.

  • Circotasul auto, sâmbătă, 13.06.2009 10:05
    yeti 17.000

    yeti 17.000 Euro , probabil nu sunt in toate mintile . Chevrolet captva 19.000 si Opel Antara 20.000 . Hyundai tucson 17.000 , Suzuki sx4 4x4 = 11.500 ( cu TVA ). Verificati preturile nu fiti naivi

  • Gecson Bombastic, sâmbătă, 13.06.2009 11:06
    Mai mare nu inseamna mai bun

    Prietene sincer... sa mergi tu cu Chevrolet Captiva O Antara si Tucson. Hai las'o in sange sa nu comparam chestiile alea 3 cu Skoda asta fie ea si urata cu spume. Te rog sa cauti pe net distanta de franare de la 100Km/h la Antara si Captiva si vorbim dupa.

  • cojocarueugen, sâmbătă, 13.06.2009 12:24
    interesanta

    misto masina, foarte interesanta !! este un fel de mini-suv si parerea mea e foarte buna pentru drumurile din romania!! bv lor, sper sa aiba succes :))

  • Circotasul auto, sâmbătă, 13.06.2009 13:15
    fa un test

    Prietene sincer fa un drive test si frineaza cu Antara de la 100 la 0 Si o sa vezi ca se opreste surprinzator de bine. Are discuri ventilate pe toate rotile !!!

  • Gecson Bombastic, sâmbătă, 13.06.2009 14:07
    nasol

    Nu asa se pune problema. Trebuie sa vezi cum franeaza in raport cu alte masini si atunci situatia se schimba. Daca Opel e ok sa zicem, Chevrolet sta chiar prost cu distante mari de franare mai ales la franare pe 2 suprafete diferite. Mie personal nu imi place nici un SUV , dar daca tot iti cumperi unul macar sa nu fie cel mai prost din curtea scolii .

  • valentin, sâmbătă, 13.06.2009 19:13
    captiva

    captiva si antara au acelasi sitem de franare asadar aman2 franeaza identic.......stiai??

  • crisstiann, sâmbătă, 13.06.2009 23:13
    jenant

    inca odata skoda o da in bara la capitolul design. s-au prostit de tot cehii, dupa ce au pocit octavia2 cu faceliftul ala, dupa ce au amputat gramul ala de frumusete la superbul vechi, acum vin cu struto-camila asta Yeti care dupa parerea mea doar spatele este cit de cit, restul...... proiectoarele alea mai bine nu le puneau, sau le puneau jos pe spoilerul ala unde vad ca are niste decupaje.... jenant,...va spune 1 fan Skoda, care a renuntat insa din cauza designului 2008-09. bafta tuturor!!!!

  • Circotasul auto, duminică, 14.06.2009 11:06
    capcana

    raspunsul meu era capcana , Captiva si Antara sunt aceeasi masina. Doar plasticul din interior si bordul sunt de calitate mai buna , pentru ca Opel-ul e mai scump. Nu stiu cine a masurat distanta de frinare , dar de multe ori , ziaristi merg la lansari si pentru o masa si un cadou la plecare fac din rahat bici. Daca vrei sa vezi cum frineaza o masina , mergi si fa un drive test si asa iti dai seama de masina. Prefer sa am o masina care sa arate bine si sa frineze mai in lung ... decit mutantul din pozele de mai sus. Pocita rau ...

  • Dr. B, duminică, 14.06.2009 18:24
    Nicht

    Gresit Valentin. Nota 2 si jos in banca. Desi sunt 90% identice suspensiile si franele au fost modificate la Opel ( penca e mai premium ) care franeaza inplicit mai bine.

  • Sorescu, luni, 15.06.2009 01:37
    Aoleu, e o fabia mai maricica ...

    ... da' tot urata cu spume ... Si ca sa mai dreaga busuiocul, baietii de la automarket elogiaza un model care este copia gigantica a altui model care a dat un mare KIX la vanzari, noua Skoda Fabia ... Baieti, nu am nimi c cu voi, dar nu va plac japonezele deloc, am vazut ca tot amintiti de VW ca sa mai spalati fata deja manjita a cehilor... Si ? Alte masini puternice de pe piata au motoare cu conceptie BMW, MERTZ, VW, TOYOTA, HONDA dar nu sunt laudate pentru asta ci pentru ceea ce aduc nou masinile lor... aici nu aveti ce lauda ... Noi suntem prea saraci sa luam lucruri slabute sa nu zic proaste ca nu ma pot pronunta inca ... Ce e clar este ca daca vrei 4x4 mai de Doamne ajuta sa nu pufneaca oamenii in ras pe strada ... iti iei ori un RAV4 sau Tiguan ori Outlander ori... orice altceva... dar uratania asta si cu interior de pe vremea bunicii ... Mai bine imi iau un HILUX daca vreau austeritate si la banii aia HILUX rupe tot si pe strada si pe camp !

  • legance84, luni, 15.06.2009 08:34
    zz

    Astia care faceti comparatie cu tucson, captiva si alte ciururi de masini lasati`o mai usor ca habar n`aveti de masini, dar voi sunteti buni la toate, ca asa e romanul. Masinile de mai sus fac parte din categoria "cocalar" , cel putin la noi in tara... Adica nu am avut bani de un passat sau un a4 , dar mi`am luat tucson ca e "jmeker", doar e "gip". Skoda am avut timp de 5 ani, si nu am schimbat la ea decat consumabile, in rest total fiabila. Daca nu vrei sa platesti prea mult marca, dar sa ai si calitate germana iei skoda. De exemplu, octavia II e peste jetta, si e si pretul mai bun, dar asta e alta discutie Ia uitati-va voi astia cu tucson pe sub masina sa vedeti ce coaja ati cumparat....skoda fac masini bune, mult mai bune decat hyundaiurile si chevroleturile facute de coreeni. Asta e clar! punct.

  • daniel, luni, 15.06.2009 09:27
    Yeeehti

    Faza este ca la 4,3m. ai ei este fooooarte scumpa ! Nu va grabiti sa luati cehoaica ca va parliti rau (dacia va scoate foarte curand - au asteptat sa iasa astia cu yatiul lor sa vada la la ce pret se arunca, fratele lui Qashqai - primul SUV veritabil de la Pitesti) in plus primul nivel de pe piata va fi un jeg,ca dealtfel toate modelele de la VW si Skoda. motorizari de cacat fara nuci un pic de putere si slabe. Iar daca te intinzi la ceva mai acatarii te duce pretuuu de nu-ti vine sa crezi. DECI PREAAA SCUMPAAAA ! Asta ar fi o masina (pe criza asta acum cand nu mai cumpara omu masina) de 12 mii dar cu aer geamuri ceva aerbag-uri. Apropos de pret Suzuki este singura marca care CHIAR A REDU S PRETURILE. De ex. un SX$ 4x4 acum se gaseste (cu multicele dotari) la 11.000 euroi, daca mai duci si o rabla te-ai scos.

  • irinel, luni, 15.06.2009 16:32
    "nu sunt nationalist nu dau 2 lei pe tricolor"

    Ma daniel de ce nu te duci sa iti reinoiesti abonamentu'?Unde traiesti tu ?Cand or sa scoata dacia un model bazat pe qashqai o sa fie si mai de kkt tu crezi ca mizeria aia numita qashqai e ceva de el?

  • Paull, marţi, 16.06.2009 15:04
    ...

    Nu-mi vine sa cred...Inca nici o comparatie cu BMW? :)))

  • mihai, joi, 18.06.2009 19:13
    ciudat

    faptul ca e un mini suv e foarte ok, sta foarte prost la design...iar punctajul testului vostru eu zic ca e exagerat de mare mai mult de 70 puncte nu merita, practic masina asta nu transmite nimic, calitatea cel mult medie, o masina practica pt nepretentiosi

  • Vasi82, marţi, 23.06.2009 16:38
    ce gluma de masina!:))

    parera mea e ca e mult prea cocotata pentru binele ei , la spate pare taiata cu barda, iar partea din fata nu poate sa-ti starneasca decat hohote de ras cu proiectoarele alea cat planeta Jupiter si impresia de kitch data de forma baghetei tip aluminiu ce incadreaza priza de aer...

  • Vasi82, marţi, 23.06.2009 16:51
    ce gluma de masina:))

    Parerea mea e ca masina asta e mult prea cocotata pentru binele ei, la spate pare taiata cu barda, iar la partea frontala nu poate decat sa-mi starneasca decat hohote de ras prin pozitionarea proiectoarelor alea cat planeta Jupiter si impresia de kitch data de bagheta tip aluminiu ce incadreaza priza de aer...

  • Vasi27, marţi, 23.06.2009 16:52
    ce gluma de masina!:))

    Parerea mea e ca masina asta e mult prea cocotata pentru binele ei, la spate pare taiata cu barda, iar la partea frontala nu poate decat sa-mi starneasca decat hohote de ras prin pozitionarea proiectoarelor alea cat planeta Jupiter si impresia de kitch data de bagheta tip aluminiu ce incadreaza priza de aer...

  • brunetul, marţi, 23.06.2009 17:10
    SKODA YETI

    ESTE FAINA,DAR PRIMUL PROPULSOR CARE L-O ARATAT DE 1.2 LITRI ALA NU MI PLACE....MASINA E MARE,TREBUIE 1.8 LITRI CUM O DAT LA UN PROPULSOR...ALA DA PROPULSOR...E MASINA MARE...MICROBUZ DE TIP....

  • semtex, joi, 25.06.2009 15:48
    YETI...

    Esti corigent la design. Nota 4. Treci la loc!

  • neamtu, duminică, 26.07.2009 02:27
    HORROR !!!

    .

  • petre, joi, 26.11.2009 13:59
    skoda gpan

    este cea mai tare masina si la pret si la calitate eu am o skoda si sint foare multumit

  • OVI_CTA, duminică, 27.12.2009 19:02
    Interesanta asemanarea cu JEEP Patriot

    Interesanta masina... mai ales momentul aparitiei sale... dupa ce in Cehia se asambleaza de ceva vreme... Jeep Patriot... si ce sa vezi... cele doua masini chiar seamana... Interesant nu-i asa ???

  • SIM., duminică, 10.01.2010 19:25
    SUPER YETI

    SKODA YETI,ESTE O MASINA FOARTE BUNA,DAR ASA SUNT UNII FAC FIGURI.EU AM SKODA SI N-AS,SCHIMBAO CU ALTA PT.NIMIC IN LUME!DEH' FIECARE CU GUSTURILE SALE,DAR NU VA MAI ARUNCATI CU VORBE ANALIZATI SI APOI VB.!succes!

  • x-men, sâmbătă, 18.12.2010 14:00
    despre skoda

    afara e leopardul inauntru e vopsit gardul ..zicala e invers dar merge bine pentru skoda yeti:)) doar cine are oi cumpara asa ceva sa mearga cu ele la stana!