Tinuta de drum
Prea înalt pentru şosea, prea "scund" pentru off-road mai serios. Aceasta ar fi concluzia pe scurt la acest capitol pentru Freelander 2. În comparaţie cu fraţii săi mai mari, capacităţile off-road sunt limitate, iar garda la sol este unul dintre principalii "inamici". Unghiul de atac, unghiul de trecere şi unghiul ventral au valori bune, dar acest lucru nu înseamnă că Freelander 2 nu ne-a dat emoţii că vom atinge solul cu caroseria în unele momente. Nu am abordat un traseu off-road extrem, ţinta noastră fiind un teren cu mult noroi, ceva nisip şi presărat cu zăpadă. Din fericire, totul s-a terminat cu bine şi nu am atins nimic. Uitându-ne în urmă, am "săpat" o groapă impresionant de mare în pământ şi am reuşit să ieşim cu doar puţin balans (în măsura în care ne-a permis transmisia automată) din groapa respectivă. Pe gheaţă acoperită de zăpadă, modelul a prezentat un nivel bun de aderenţă.
Ruliul caroseriei nu este pronunţat în viraje, dar acesta începe să se simtă la viteze mari, iar tendinţa subviratorie este îngrijorătoare în unele momente. Odată ce te-ai întâlnit cu aceasta, îţi va veni greu să "forţezi" în continuare. Un amănunt pozitiv este faptul că sistemul de tracţiune integrală te ajută până la urmă să redresezi maşina, trecând de la subvirare la supravirare relativ rapid.
În schimb, nivelul de confort la trecerea peste gropi este bun, Freelander 2 fiind încadrat în partea superioară a segmentului când vine vorba de confort la denivelări.
sugestie: scrieti cate o propozitie care sa rezume / concluzioneze fiecare subcapitol al review-ului, pentru ca sunt foarte lungi si vreau sa citesc doar ce imi atrage atentia :)