Citroen C3 Picasso

1.6 VTI 120CP Exclusive

Siguranta

3.5
Testat anul acesta in cadrul EuroNCAP, C3 Picasso nu a reusit sa obtina decat patru stele, protectia oferita pasagerilor si copiilor fiind destul de buna insa nu suficienta. Modelul a pierdut la capitolul sisteme de siguranta, pentru ca nu dispune de ESP in serie, si la capitolul protectia pietonilor, unde pierde teren din cauza capotei. Pentru a se asigura ca viata celor de la bord este in siguranta, Citroen vine cu un intreg arsenal de airbaguri (frontale, laterale si cortina), precum si cu sisteme vitale, cum sunt ESP-ul si ABS-ul.
  • Pepe, miercuri, 13.01.2010 18:47

    Bogdan poti sa ne explici cum ai vrut tu sa il evoci pe Picasso in textul de deschidere? Ca m-ai ametit de tot... In al doilea rand se acorda si 6 stele la euroncap? "C3 Picasso nu a reusit sa obtina decat cinci stele, protectia oferita pasagerilor si copiilor fiind destul de buna insa nu suficienta." In al treilea rand, se vede ca ai scris cu tragerea de inima a unui functionar in prag de pensie...

  • Carlos82, miercuri, 13.01.2010 19:25
    De ce nu mi-as lua Citroen C3 :

    1.Nu garanteaza ca te duce de la A la B. Fiabilitatea este indoielnica (orice, numai motorizari pe benzina sa nu va luati de la citroen!) 2. La siguranta e la nivelul Clio 2 de acum 10 ani ! 3. Plastice raman in continuare ieftine si prost imbinate 4. Daca vrei sa incapi pe locurile din spate trebuie sa-ti lasi picioarele acasa 5. Designul exterior (chestie subiectiva)

  • persinaru, miercuri, 13.01.2010 22:36
    am testat si eu c3 picasso

    @Carlor82 - tu ai testat masina? stiu ca citroen are de multi ani "faima" ca nu face masini fiabile, dar daca ne uitam in ultimii doi ani cel putin, vedem multe imbunatatiri, ba chiar si clasarea in topul de fiabilitate din UK cu xsara picasso am testat si eu c3 picasso tmp de un wend anul trecut, la lansare si mi-a placut f mult uite si niste poze http://www.kontain.com/persinaru/entries/38314/citroen-c3-picasso-test-drive/

  • Claus-Claudel, miercuri, 13.01.2010 22:39
    ........

    foarte frumoasa masina....

  • Carlos, joi, 14.01.2010 00:09
    Look! it's a bird! it's a plane! it's an ice-cream van! No! it's the new C3 picasso! :))

    ok poate am exagerat putin la partea cu locurile din spate (pana la urma e un mpv), insa restul e perfect valabil... benzinarele sunt problematice... eu personal prefer un Renault Kangoo pentru usile culisante (acces usor in spate), cutia in 6 trepte (105cp) si faptul ca-i mai simpatic :)

  • Nae, joi, 14.01.2010 09:09
    HDI

    Cred ca mult mai potrivit ar fi fost motorul 1.6 hdi 110cp

  • unckle, joi, 14.01.2010 12:21

    Carlos ... oare stii ca motorul ala de 1.6 de la PSA are ceva legaturi cu un anume brand premium de prin germania ?

  • Prius, joi, 14.01.2010 16:58
    C3

    Nu inteleg de ce in prima parte spune-ti ca motorul scoate la volanta doar 160 Nm la 4250 rpm .....Ptr un motor Otto aspirat de 1600 cmc , acest cuplu este normal .( este un motor de serie mare , nu unul preparat ptr vreo competitie auto) Iar valoarea de 160 atinsa la acea turatie , nu inseamna mare lucru. Daca atinge valori de peste 80% din acest varf de cuplu de pe la 2500 rpm , este suficient la puterea de 120 CP , ptr o astfel de masina de familie . Important este ca acea curba de cuplu sa o mentina pe o plaja de turatie cat mai mare , altfel , o valoare obtinuta la turatii reduse pe o plaja mica , nu rezolva mai nimic . In plus , faptul ca accelereaza de la 0 la 100 kmh in 11 sec , este suficient . Astea sunt performantele unei masini cu acest tip de motor si asemenea cilindree. Lipsa treptei a VI a din CV nu ne afecteaza foarte mult in Romania , unde ai 2 asa zise autostrazi mari si late . Cu o masina cu sase trepte , de la Buc la Brasov , de multe ori , nici a V a nu ai pe unde s-o dai . Cand soselele noastre au de regula o banda pe sens , plina de tiruri si alte carute, doar sa mergi cu a VI a nu ai unde. Am masina cu 6 trepte , dar treapta a VI a rar am ocazia s-o folosesc fara a merge cu motorul subturat , desigur . Iar cei care se invart prin Buc....doar cu a VI a nu merg intre doua semafoare . E buna CV cu sase trepte , dar nu e ceva tragic daca o masina nu o are . Mai ales daca te invarti cu ea prin capitala sau mergi in weekend la Predeal .....De asemenea , neavand date exacte despre cate auto Citroen sau defectat ( si cu ce defecte !) din numarul de unitati vandute la nivel mondial ptr a le putea compara cu date identice de la alt constructor , afirmatii de genul celor ....Citroen (sau alte frantuzoaice ) masini aiurea , germane .....masini bune ....sunt pur subiective si de multe ori tendentioase . Nu sunt fan Citroen sau auto franceze , ptr a nu fi banuit de subiectivism !

  • persinaru, joi, 14.01.2010 17:55
    sa analizam masinile pt ceea ce sunt

    @Prius - foarte de acord cu tine pana si automarket a cazut in capcana de a analiza masina pornind de la niste asteptari gresite de masina sport(iva). eu am avut ocazia sa testez/conduc masini de la matiz / tico pana la bmw 330d, trecand prin motoare pe benzina si diesel franceze, germane si japoneze. da, normal ca unele sunt mai puternice si altele mai putin, dar daca stii sa folosesti motorul la potentialul lui optim, poti sa depasesti un tir si cu logan, si ford mondeo 2.0 tdci, si cu c3 picasso 1,6 hdi. citroen a adus foarte multe inovatie in segmentul (mini)MPV cu aceasta masina, dar nici macar nu sunt bagate in seama de acest test: inovatii de design, de functionalitate... si daca si astora de la top gear le place masina...:) http://www.topgear.com/uk/citroen/c3-picasso

  • carsimaticul, marÅ£i, 19.01.2010 13:02
    C3 Picasso

    E o masina simpatica car din pacate e Citroen. In afara de motor, nu merita nimic de la Citroen, si credeti-ma stiu ce vorbesc. Am avut un C3 Pluriel care mai mult era stricat si aveai senzatia ca mergi cu o caruta de fier vechi. Si mirosea si urat inauntru. Iar bordul la C3 este prins cu clame. Daca vrei sa scoti bordul si esti antrenat in 5-10 secunde il dai jos. Cam subtire.