
Tinuta de drum
Fiind un model destinat traseelor soft-road, cum sunt proiectate multe alte crossovere, Captiva nu face impresie nici în teren accidentat şi nici pe şosea. Ruliul în viraje este perceptibil, iar abordarea unei succesiuni de curbe cu prea mult curaj se lasă cu subvirare şi cu un iz de supravirare în încercarea sistemului de tracţiune integrală de a corecta traiectoria (dacă aveţi inspiraţia să păstraţi piciorul pe acceleraţie). Nu vă aşteptaţi, însă, la miracole, deoarece doar SUV-urile premium optimizate pentru şosea sunt capabile să corecteze traiectoria cu pedala de acceleraţie la fund, iar situaţiile respective sunt şi ele destul de rare.
Direcţia a devenit mai precisă decât cea folosită de faza unu a lui Captiva, dar sesizăm în continuare un comportament uşor anesteziat, de parcă întregul sistem de direcţie se trezeşte din somn când intră într-un viraj şi "nu ştie sigur" ce are de făcut. Partea bună este că avem o gardă la sol suficientă pentru majoritatea traseelor de macadam şi că putem să intrăm şi în teren accidentat de dificultate redusă fără să ne temem pentru spoilere şi praguri. Răspunsul la gropi şi denivelări este corect, acestea fiind estompate cu succes în majoritatea cazurilor.
Captiva are 2 tone si consuma la 120 cam cat Grand Scenic-ul de saptamana trecuta .. interesant motorul ... groaznic de scumpa masina :)