
Motor / Transmisie
Captiva facelift este oferit pe piaţa din România cu o singură motorizare, un diesel de 2.2 litri, disponibil în două versiuni de putere - 163 şi 184 CP. Versiunea superioară de putere este oferită doar cu tracţiune integrală permanentă în standard, clientul fiind nevoit să aleagă doar transmisia şi nivelul de echipare. În cazul modelului testat, vorbim de o transmisie automată cu şase trepte.
Automata din dotarea lui Captiva este cu convertor de cuplu şi este optimizată pentru confort şi economie de carburant, fiind echipat şi cu o funcţie de economisire a carburantului. Din păcate, modelul nu este oferit în compania unui sistem Stop/Start, ceea ce penalizează consumul urban. Totodată, reacţiile transmisiei automate nu sunt la fel de rapide ca ale unităţilor oferite de unii competitori, atât în ceea ce priveşte reacţia la kickdown, cât şi în ceea ce priveşte comportamentul transmisiei în "modul manual".
Fiind vorba de un model de aproape două tone la gol, ajuns la două tone odată ce urcă şoferul la bord, este nevoie de ceva forţă pentru demaraj. Noroc cu cei 400 Nm ai motorului 2.2 diesel, care sunt oferiţi de la 2.000 rpm şi se fac simţiţi de fiecare dată când apeşi acceleraţia. Unii rivali oferă ceva mai multă putere şi mai mult cuplu motor din aceeaşi cilindree, dar forţa diesel-ului de 2.2 litri şi 184 CP oferit pe Captiva facelift este suficientă pentru familiştii cu capul pe umeri. Am apreciat antifonarea îmbunătăţită a motorului, unitatea fiind auzită în habitaclu doar la turaţii de peste 3.500 rpm.
Captiva are 2 tone si consuma la 120 cam cat Grand Scenic-ul de saptamana trecuta .. interesant motorul ... groaznic de scumpa masina :)