Audi A3 Sedan

2.0 TDI 150CP Man Ambition

Interior

4.5

Audi avut întotdeauna interioare sobre şi simple, iar A3 nu face excepţie. Mi-a plăcut interiorul său minimalist, adaptat foarte bine şi la noua versiune de caroserie. A3 Sedan este fix cum ar trebui să fie o berlină compactă de segment premium, cel puţin pe partea de interior. 

Consola centrală are doar câteva butoane, dar bine plasate, care completează materialele de calitate premium ale interiorului. La fel ca la A3 hatchback, consola centrală are un display retractabil care dispare complet în bord atunci când oprim maşina şi ceasuri de bord cu o grafică excelentă.

După mai multe întâlniri cu noul A3, m-am obişnuit deja cu amplasarea butonului de volum în partea din dreapta a consolei centrală. Ba mai mult, m-am trezit că îl căutam în acelaşi loc la bordul unei alte maşini de test. Not bad, Audi, m-ai spălat pe creier!

Poziţia la volan este corectă, iar cele două scaune din faţă sunt confortabile pentru călătorii de durată medie. După câteva ore la volan, am simţit nevoia să folosesc suportul lombar, dar am constatat că nu exista niciun reglaj pentru aceasta. Pasagerii au loc suficient în spate, iar portbagajul este semnificativ mai spaţios decât cel al versiuni hatchback. Un A3 Sedan are un volum al portbagajului de 425 litri, suficient pentru a satisface nevoile unei familii tipice, dar mai mic decât al singurului său rival.

  • vianu, joi, 12.12.2013 15:30

    mi-ar place un comparativ intre A3 Sedan si VW Jetta. Cele doua modele (vizual) sunt aproape identice. Ceea ce e cam...aiurea http://www.automarket.ro/test-drive/audi-a3-sedan-20-tdi-54420.html#/10 http://www.volkswagen.ro/modele/jetta/galerie dar cel mai mult imi plac cei 3200Nm cuplu :)

  • Scorpionul.negru, joi, 12.12.2013 22:27

    @vianu Ai vazut cumva grila aia uriasa tipic Audi la Jetta ? Farurile agresive ? Hai sa zic ca spatele si lateralul aduce destul de mult cu VW. Dar in rest nu prea.

  • Scorpionul.negru, joi, 12.12.2013 23:11

    Era sa uit...a primit 4.5 ? Mai mult ca E coupe ? :))