VW Eos, cel mai vandut coupe-cabrio

Publicat joi, 03.05.2007 11:14 de Robert Gherghe

Vanzarile la modelele coupe-cabrio au crescut de 4 ori in primul trimestru al anului 2007 in Romania.

Piata auto interna din primul trimestru a inregistrat o crestere impresionanta a vanzarilor la masinile decapotabile. Daca in 2006 in Romania s-au vandut circa 300 de unitati decapotabile, numai in primul trimestru al acestui an s-a atins cifra de 110 unitati, inregistrandu-se o crestere de 4 ori mai mare .

Succesul modelelor coupe-cabrio in Romania s-a datorat versatilitatii oferite de plafonul metalic retractabil care poate transforma cu usurinta automobilul din coupe in cabriolet. In primele trei luni ale anului cel mai vandut model decapotabil a fost Volkswagen Eos, cu peste 60 de unitati livrate.

Eos a fost urmat in acest clasament de modelul Peugeot 206 CC cu aproximativ 30 de unitati vandute. Tot un model Peugeot ocupa cea de a treia treapta a podiumului, este vorba de 307 CC cu 12 unitati vandute.

Un esec la aceasta categorie a fost inregistrat de Audi A4 cabrio care a fost vandut intr-un singur exemplar. Rezultate slabe au fost inregistrate si de modelele Renault Megane CC sau Opel Astra Twin Top, desi sunt disponibile la un pret mai mic.