Volvo pregătește un nou model electric: lansare programată în martie 2021

Publicat marţi, 22.12.2020 11:27 de Paul Cosma

Volvo va lansa un nou model electric în luna martie a anului viitor, atunci fiind așteptată și o actualizare a strategiei de electrificare a gamei. Viitorul model va fi construit pe aceeași platformă CMA ca Volvo XC40 Recharge, primul vehicul 100% electric al constructorului.

Volvo este hotărât să devină un brand 100% electric în următorul deceniu și vrea vrea ca jumătate din vânzări să fie reprezentate de vehicule electrice în următorii 5 ani, iar cealaltă jumătate să fie în dreptul hibrizilor.

Un nou model electric de la Volvo este așteptat anul viitor, lansarea fiind programată în luna martie. Șeful constructorului suedez a confirmat informația, însă nu a oferit prea multe detalii suplimentare.

Viitorul model va fi construit pe aceeași platformă CMA ca Volvo XC40 Recharge, primul vehicul 100% electric al suedezilor. Există șanse mari ca Volvo să ne prezinte un nou SUV electric, având în vedere că proporția SUV-urilor în vânzările constructorului este în prezent de circa 70%.

Producătorul a confirmat recent că lucrează la un SUV care va fi poziționat sub actualul XC40 și care ar putea primi numele XC20.

Via Automotive News