Volkswagen oprește producția lui ID.4 în SUA din cauza problemelor cu ușile

Publicat vineri, 20.09.2024 11:07 de Tiberiu Safta

Volkswagen a fost nevoit să oprească producția modelului electric ID.4 în Statele Unite din cauza problemelor cu ușile care se pot deschide în mers. Producția crossover-ului german va fi oprită până când va fi găsită o soluție la această problemă.

Volkswagen ID.4 nu are cea mai bună reputație pe piața din Statele Unite în acest moment. Modelul electric al mărcii de la Wolfsburg este afectat de o problemă neobișnuită, care duce la deschiderea portierelor în timpul mersului. Mai exact, problema se află la mânerele ușilor, care permit pătrunderea apei. Această problemă afectează deja zeci de mii de exemplare în Statele Unite. Din această cauză, Volkswagen a ordonat sistarea vânzării acestui model.

Acum, constructorul german a confirmat oficial că urmează să oprească temporar producția lui ID.4 în SUA. Exemplarele vândute pe piața nord-americană sunt produse la uzina de la Chattanooga în statul Tennessee. Producția va fi oprită începând din 23 septembrie și va fi reluată abia după ce va fi găsită o soluție la această problemă. Ca urmare a deciziei de a opri producția lui ID.4, circa 200 de angajați vor fi concediați.

La începutul lui septembrie, Volkswagen ID.4 a fost supus unei campanii de rechemare pentru problema cu mânerele portierelor. Acest recall afectează 98.606 exemplare ale modelului electric. Din cauza acestei probleme, Volkswagen ID.4 a fost vândut în doar 5690 de exemplare în al doilea trimestru din acest an. Asta înseamnă o scădere de 15% față de aceeași perioadă din 2023.

Exemplarele produse în Europa nu sunt afectate de această problemă.

via Carscoops