Volkswagen oprește comenzile pentru modelele plug-in hybrid din portofoliu

Publicat miercuri, 09.03.2022 14:51 de Alexandru Monenciu

Un purtător de cuvânt al producătorului din Wolfsburg a anunțat că Volkswagen oprește comenzile pentru majoritatea modelelor plug-in hybrid in gama, din cauza problemelor de aprovizionare provocate de războiul din Ucraina.

În ultimii doi ani, industria auto a fost lovită din toate părțile. O dată de pandemia de coronavirus, apoi de criza mondială a semiconductorilor, iar acum de războiul din Ucraina.

Din cauza problemelor de aprovizionare, provocate de situația din țara vecină, mai mulți constructori de automobile s-au văzut nevoiți să oprească producția temporar. Spre exemplu, Porsche tocmai a anunțat că suspendă producția electricului Taycan la uzina din Zuffenhausen.

În același timp, Volkswagen a oprit comenzile pentru majoritatea modelelor plug-in hybrid din gamă. Sunt afectate versiunile hibrid cu încărcare la priză ale modelelor Golf, Tiguan, Passat, Arteon și Touareg.

Până în acest moment, nu se știe pentru cât timp.

Mai mult, cei de la Automotive News titrează că Volkswagen va suspenda activitatea mai multor uzine în perioada următoare, fiind afectate inclusiv fabricile din Wolfsburg și Zwickau.

via Motor1

  • Mircea Badea, miercuri, 09.03.2022 15:30

    pai ori cumparam masina germana ori ruseasca? adica germanii exploateaza saracii din est? ficusul robotizat sa ne explice ampic...

  • Seriff, miercuri, 09.03.2022 15:37

    Pai iti explic eu, multe componente vin din Rusia si din Ucraina, cum multe vin din China, adica big problem, asa ca momentan pauza.

  • Dutz, miercuri, 09.03.2022 19:52

    Plus ca nu se vând… dacă poți produce electrice si poți produce clasice, poți si PHEV, bine-nțeles ca sunt excepții. Chiar acuma lucram la mutat producție din Ucraina (mai mulți producători) pe unde putem si știu de ce au “sacrificat” PHEV-urile.