Volkswagen le oferă o recompensă angajaților din Rusia care își părăsesc locul de muncă

Publicat vineri, 10.06.2022 14:25 de Tiberiu Safta

Potrivit publicației Automotive News, Volkswagen le va oferi angajaților de la uzina din Nijni Novgorod din Rusia o recompensă echivalentă cu șase salarii lunare. Activitatea uzinei a fost oprită în martie ca urmare a războiului din Ucraina.

Sancțiunile impuse asupra Rusiei ca urmare a declanșării războiului din Ucraina au determinat aproape toți producătorii să oprească activitățile din această țară. Unul dintre acești producători este Volkswagen, care a încetat producția de mașini la uzinele din Nijni Novgorod și Kaluga încă din martie. Pe lângă asta, grupul german a oprit și livrările către această țară.

Acum, mai mulți angajați ai uzinei din Nijni Novgorod sunt încurajați să-și părăsească locul de muncă. Astfel, cei care renunță voluntar să mai lucreze la uzină până în 17 iunie vor fi recompensați de către Volkswagen cu echivalentul a șase salarii lunare.

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului german, aproximativ 200 de angajați ai uzinei vor putea beneficia de această recompensă. Mai mult, ei vor primi și asigurare medicală, iar oferta va fi valabilă până la finalul anului. Cel mai probabil, angajații care acceptă să-și părăsească locurile de muncă după 17 iunie vor primi o recompensă mai mică.

Până la oprirea activităților, uzina din Nijni Novgorod producea modelul Taos, alături de alte modele ale Grupului Volkswagen, ca Skoda Octavia, Karoq și Kodiaq. Cealaltă uzină, aflată la Kaluga, este alcătuită din 4200 de angajați.

Volkswagen deține direct această uzină, dar nu și cea din Nijni Novgorod. Această fabrică este deținută de Grupul GAZ, care a semnat un acord cu grupul german pentru a asambla mașini la uzina sa.

via Automotive News