Volkswagen ID R a stabilit un nou record: cel mai rapid vehicul electric de pe traseul de la Goodwood

Publicat luni, 16.07.2018 14:04 de Cornel Șocariciu

Pilotul Romain Dumas a avut nevoie de 43.86 de secunde pentru a parcurge traseul de la Goodwood. Francezul s-a aflat la volanul prototipului Volkswagen ID R cu care a stabilit un nou record pentru vehicule electrice.

În urmă cu câteva săptămâni, prototipul Volkswagen ID R scria istorie la Pikes Peak. Vehiculul electric gândit de divizia de motorsport a constructorului german a reușit să stabilească un record all-time pe traseul din Colorado, SUA.

La volanul lui Volkswagen ID R s-a aflat pilotul Romain Dumas, iar timpul obținut pe legendara urcare de 19.9 kilometri de la Pikes Peak a fost de 7 minute, 57 de secunde și 148 de miimi.

Volkswagen nu putea să lipsească din cadrul Goodwood Festival of Speed, iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, prototipul electric ID R a concurat pe traseul de viteză amenajat pe domeniul Lordului March.

La volanul lui Volkswagen ID R s-a aflat același Romain Dumas. Pilotul francez a reușit să parcugă traseul (1.86 kilometri) în 43.86 de secunde, reușind astfel să stabilească un nou record pentru vehicule electrice. Astfel, Dumas a doborât timpul de referință stabilit de britanicul Jonny Cocker în 2013, atunci când a concurat pe un exemplar Lola-Drayson B12 69/EV.

Recordul all-time de la Goodwood îi aparține lui Nick Heidfeld. Pilotul german a parcurs cei 1.86 de kilometri în 41.6 secunde la volanul monopostului de Formula 1 McLaren-Mercedes MP4/13.

  • q, luni, 16.07.2018 14:53

    Asa de curiozitate, cam cate vehicule electrice au mai fost p-acolo?Nu de alta dar si acel vehicul care a fost pe Luna a stabilit si el un record...sa nu cadem in plasa publicitatii excesive...marca VW.

  • someone, luni, 16.07.2018 20:58

    as face pariu ca urmeaza sa incerce pe ring