Viitorul Jaguar X-Type va fi dezvoltat pe platforma lui XK

Publicat vineri, 03.09.2010 11:47 de Bogdan Mirică

Relansarea modelului X-Type, destinat să concureze în segmentul mediu împotriva lui Seria 3 şi C-Klasse, se va face pe platforma actualului XK, în perioada 2012-2014.

Jaguar visează la succesul rivalilor germani din segmentul premium, drept pentru care oficialii sunt într-o continuă expansiune a gamei. După întoarcerea sedanului de lux XJ, britanicii pregătesc relansarea unui alt vechi model de succes: E-Type.

Informaţii recente anunţă dezvoltarea modelului de clasă medie pe platforma acualului XK, deşi în trecut au circulat informaţii despre opţiunea unei noi platforme din aluminiu. Alegerea unei platforme deja existente este varianta cea mai puţin costisitoare pentru constructorul britanic, care va beneficia astfel şi de propulsia posterioară, specifică oricărui model cu pretenţii sportive.

Pentru a putea concura cu rivali mult mai bine titraţi, ca BMW Seria 3, Audi A4 şi Mercedes C-Klasse, platforma va fi nevoită să găzduiască două variante de caroserie, un sedan şi un break. Designul va fi inspirat de cel al limuzinei XJ iar gama de motorizări va include o serie de propulsoare noi, cu patru cilindri turbo şi chiar bi-turbo. Nu vor lipsi nici versiunile diesel, apreciate de publicul european.

Planul de dezvoltare Jaguar presupune lansarea viitorului X-Type în intervalul 2012-2014, perioadă în care este programat şi un facelift pentru actualul XK. De asemenea, tot în acest interval, constructorul britanic va lansa roadsterul XE, destinat să rivalizeze cu Porsche Boxster.

În 2014 Jaguar va prezenta publicului noua generaţie a modelului XF, ce va fi lansată în patru variante de caroserie: sedan, break, coupe şi cu ampatament mărit, aceasta din urmă fiind destinată unui eventual debut pe piaţa din China.

via | leftlane

  • jag, vineri, 03.09.2010 14:00
    in articol scrie e-type

    X-Type sau E-Type?

  • jag, vineri, 03.09.2010 14:00
    in articol scrie e-type

    X-Type sau E-Type?

  • 745, vineri, 03.09.2010 15:15

    nici ei nu stiu