SUV-ul electric Ford Mustang Mach-E va primi actualizări over-the-air: "Unele update-uri vor putea fi instalate și în mai puțin de două minute"
Ford a oferit o serie de informații noi referitoare la modul în care actualizările over-the-air vor avea loc la nivelul sistemului integrat pe noul SUV electric Mustang Mach-E. Conform reprezentanților Ford, multe dintre update-uri vor fi realizate în mai puțin de două minute.
La finalul anului trecut, Ford a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Mustang Mach-E. Primul SUV electric al companiei va fi disponibil în mai multe versiuni de putere și autonomie, iar pe piața din România va ajunge în prima parte a anului viitor.
Odată cu noul Mustang Mach-E, Ford a introdus și o nouă generație a sistemului de infotainment SYNC. Sistemul va fi disponibil împreună cu un ecran tactil poziționat pe verticală cu o diagonală de 15.5 inch și va miza pe o interfață modernă. În plus, tehnologia va primi actualizări over-the-air.
Acum, oficialii Ford vin cu o serie informații referitoare la modul în care vor fi realizate aceste update-uri. Conform reprezentanților constructorului american, sistemul va permite descărcarea actualizărilor în condiții de siguranță în background, urmând ca instalarea acestora să fie realizată în momentul în care șoferul se urcă la volan. "Multe dintre update-uri vor fi instalate în mai puțin de două minute", astfel încât clienții să nu piardă timp.
În cazul unor actualizări mai mari, sistemul de infotainment va informa șoferul, iar acesta va putea programa update-ul în momentele în care mașina este parcată pentru o perioadă mai lungă de timp. În funcție de dimensiunile update-urilor, clienții vor fi informați dacă au nevoie de o conexiune la internet prin WiFi.
Conform oficialilor Ford, primele actualizări ar urma să fie disponibile după jumătate de an de la debutul livrărilor.
"Frumusețea lui Mustang Mach-E constă în faptul fiecare client va putea vedea cum mașina evoluează în timp și cum apar noi caracteristici", a declarat John Vangelov, manager în cadrul departamentului de servicii conectate.
Tehnologia pregătită de Ford este deja utilizată cu succes de Tesla. Totodată, din ce în ce mai mulți constructori au anunțat că în scurt timp vor introduce astfel de servicii pentru modelele noi.
Discutam practic despre o masina care va invata sa-si imbunatateasca caracteristicile tehnice in mod permanent, pe masura ce apar informatii noi privind acest model. Alte masini (cele clasice, majoritare la ora actuala) au un bagaj de cunostinte predefinit, limitat si nu li se permite practic sa evolueze dpdv software, consum combustibil, sisteme de franare si siguranta, etc... Sa speram ca acest lucru (actualizarea capabilitatilor masinilor moderne) va fi benefic si ne va invata sa evoluam si pe noi - utilizatorii autovehiculelor, astfel incat sa ne deplasam in conditii cat mai bune pe sosele...