Video. Primele cadre oficiale cu viitorul Hyundai i20 N: Hot Hatch-ul camuflat a fost testat în zona de nord a Europei

Publicat miercuri, 06.05.2020 10:53 de Cornel Șocariciu

Hyundai a publicat două clipuri video cu prototipul viitorului i20 N. Testele au avut loc în Arjeplog, Suedia, iar pilotul Thierry Neuville este cel care oferă câteva informații referitoare la viitorul Hot Hatch. Prezentarea lui i20 N este programată pentru anul curent.

La începutul acestui an, Hyundai a prezentat noua generație i20. Modelul de clasă mică propune un design nou, un interior modern, iar gama de motorizări include și versiuni mild-hybrid.

Fanii versiunilor de performanță nu au fost uitați, iar conform declarațiilor oficialilor Hyundai, în cursul anului vom face cunoștință cu primul i20 N.

Acum, Hyundai a publicat două clipuri și câteva imagini cu prototipul viitorului i20 N. Conținutul media a fost realizat în timpul unor teste care au avut loc la centrul din Arjeplog, Suedia. Mai mult decât atât, Thierry Neuville, unul dintre piloții Hyundai în Campionatul Mondial de Raliuri, este cel care ne oferă câteva informații referitoare la viitorul i20 N.

"O mașină extrem de interesantă. Foarte precisă și foarte ușor de controlat", a declarat pilotul belgian la finalul testului.

Pentru moment, oficialii Hyundai nu oferă detalii suplimentare cu privire la modificările pregătite pentru noul i20 N. Conform unor rapoarte apărute la începutul anului, Hot Hatch-ul va fi echipat cu o suspensie mai rigidă, cu un sistem de frânare îmbunătățit și cu o direcție mai precisă.

Hyundai i20 N ar urma să stea la baza unui nou i20 WRC (model folosit de producătorul asiatic în Campionatul Mondial de Raliuri), motiv pentru care sub capota Hot Hatch-ului de clasă mică am putea vedea un motor de 1.6 litri. În cazul modelului de serie, unitatea ar urma să livreze cel puțin 200 de cai putere.

  • Costel, miercuri, 06.05.2020 13:19

    daca cei de la Renault indrazneau sa-l arunce in productia de serie pe Clio4 RS 16 in urma cu vreo trei ani cu ai sai 275 CP azi nu faceam decat sa parcurg neglijent o astfel de informatie sosita dinspre coreeni dar iata ca temerile francezilor chiar si pentru cateva sute de unitati oferite supremului si ultim probabil RS autentic de clasa mica ma obliga sa salut deschiderea catre performanta oferita de Hyundai nu numai sectoarelor de drum inchise circulatiei publice

  • Niggapls, miercuri, 06.05.2020 14:12

    Costele, ii doare pe cei de la Renaul fix in de interesul cu care parcurgi tu informatiile...Daca Clio RS facea sens..il produceau. Si eu iubesc hothatchurile mici, dar tot la nivel de povesti de pe net. In realitate la 20-25k euro, lumea isi ia SUV. PS: Am avut masina sport Alfa GTV si e un cosmar prin Buc: gropi, borduri, etc, iar daca iti permiti 2-3 masini, esti imbecil sa nu iei tractiune spate pentru senzatii.

  • fanel, miercuri, 06.05.2020 16:10

    ierni numai sunt, la poli sunt temperaturi de vara tropicala si astia testeaza masinile pe zapada si le promoveaza intr-un anotimp care nici pe departe nu este nici proprice si nici cel mai gustat de amatorii de hot-hatch-uri non-sens

  • Costel, miercuri, 06.05.2020 16:14

    Niggapls, eu is cu slabiciune majora pentru masinile sportive de clasa mica si compacta dar care sa si indeplineasca o conditie care mi-o devenit tare draga odata cu trecerea timpului , asta fiindca nu-s tocmai foarte inzestrat in manuirea volanului impunandu-se astfel ca: intotdeauna planetarele sa se afle in proximitatea monturilor !

  • Aha, miercuri, 06.05.2020 18:33

    @Niggapls, un hot hatch presupune că ai bani și îl cumperi din pasiune. In niciun caz nu îl cumperi pentru uzul zilnic, slujbă și piață.

  • Niggapls, miercuri, 06.05.2020 18:57

    Pai @Aha, cam asta e motivul pentru care hot hatchurile au ingropat masinile sport ieftine, ca poti sa ai o masina puternica, dar si 5 locuri, de multe ori si 4 usi + portbagaj..deci masina de familie. Oricum, ma bucur sa Hyundai scoate I20, ca sa nu lase Fiesta singur in piata.

  • Kirotractor, joi, 07.05.2020 09:51

    Da @Niggapls, Fiesta ST e din păcate cam singurul concurent serios în segmentul Hot-B relativ accesibil, ba chiar unicul cu două uși -- exclud Mini Cooper-S că numai accesibil nu-i, deși rămâne cel mai vândut în Europa. Și @costel are dreptatea lui apropo de semi-rateul Clio RS (exclusiv automatic și doar cu 4 uși), iar abandonarea aproape simultană a lui 208 GTI de către PSA îi scoate din.ecuație definitiv pe francezi. O cuantă de dreptate :-) are și PMC cu VW Polo GTI, apreciabil însă după mine doar fiindcă motoroiul 2.0 TSI VAG are mari rezerve de tuning... și cam atât, că Fiesta ST îl bate lejer la fun-factor (pe... adică post- probatelea susțin asta.) i20 îmi place ca design și N-ul pariez că va avea motorul 1.6 T-GDI de 204 CP al lui Ceed GT-- deloc modificat deci de pe Kona 4WD 177 CP cum se zicea p-aici și evident cu mai mult zvâc într-o coajă ceva mai ușoară. M-am plimbat cu Ceed GT un pic anu trecut și trage bine, dar numai peste 3.500 rpm și cu prețul unui consum f. mare... la călcare (de acord că nu-ți iei hot-hatch cu gându la economie, dar coreenii mai au de învățat la capitolul ăsta, chiar dacă neamțul Biermann le-a vândut unele ponturi pt. setări tren rulare.) P.S. Nu există mașină perfectă și implicit nici hot-hatch perfect (ex.: tricilindrul de pe Fiesta ST nu are practic frână de motor.) ...Și, să nu uit: noua Toyota Yaris GR4 (4x4, 262 CP) rămâne totuși c-o clasă peste toate, da-i cam scumpă -- nu și la modul relativ totuși, adică în raport cu ce oferă.