Test de anduranță cu Porsche Taycan: sportiva electrică a parcurs 3.425 de kilometri în 24 de ore pe un circuit din Italia

Publicat luni, 19.08.2019 12:43 de Daniel Popescu

Porsche a efectuat un test de anduranță cu sportiva electrică Taycan, care a parcurs 3.425 de kilometri într-un interval de numai 24 de ore pe un circuit din Italia, cu numai câteva zile înainte de prezentarea oficială din 4 septembrie.

Campania de promovare a primului model electric Porsche din istorie continuă în această perioadă cu un test de anduranță. Constructorul german a dezvăluit că sportiva electrică Taycan a parcurs 3.425 de kilometri într-un interval de numai 24 de ore.

Evenimentul a avut loc pe circuitul de mare viteză Nardo din Italia și a avut rolul de a scoate în evidență fiabilitatea noului model inclusiv atunci când este rulat intensiv.

Testul s-a desfășurat fără niciun fel de întreruperi, cu excepția pauzelor pentru încărcarea bateriei și a schimbului de piloți, în contextul în care la test au participat prin rotație șase piloți Porsche.

Pe lângă distanța mare parcursă, testul a avut și alte provocări majore: viteza lui Taycan a fost între 195 și 215 km/h, în timp ce temperatura ambientală a atins un maxim de 42 de grade Celsius, în timp ce temepratura pistei a ajuns la un moment dat la 54 de grade Celsius.

"Taycan s-a descurcat fără niciun fel de probleme în acest test de anduranță. Rezultatele obținute scot în evidență avantajele tehologiei de 800 de volți și nivelul de maturitate al acesteia", a declarat Stefan Weckbach, vice-președinte al liniei de producție Taycan.

Potrivit unor informații oficiale anterioare, versiunea de serie a lui Porsche Taycan va fi prezentată în 4 septembrie și va avea două motoare electrice care vor dezvolta împreună peste 600 de cai putere. În acest context, accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în mai puțin de 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă va fi de peste 250 km/h.

Versiunea de top va avea o autonomie de până la 500 de kilometri, însă aceasta a fost calculată onform vechiului standard NEDC.

Via Porsche