Producția Dacia de la Mioveni a crescut cu aproape 5% în primele 9 luni ale anului: peste 242.000 de unități

Publicat luni, 08.10.2018 12:48 de Daniel Popescu

Dacia a produs peste 242.000 de mașini în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 4.6% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Peste 166.000 de unități dintre ele au fost Dacia Duster.

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a anunțat luni datele de producție ale uzinei Dacia de la Mioveni pentru primele 9 luni ale anului.

Astfel, constructorul român a produs 242.605 unități din ianuarie până în septembrie, cu 4.6% mai multe unități decât în perioada similară a anului trecut.

Ca de obicei, Dacia Duster asigură aproximativ două treimi din producția totală a uzinei, cu peste 166.000 de unități, în timp ce locul al doilea în top este ocupat la mare distanță de Dacia Sandero, cu puțin peste 35.000 de unități.

Dacia Logan s-a produs în numai 24.000 de unități în acest an, ca urmare a faptului că modelul este comercializat preponderent pe piața din România. În plus, Dacia Logan MCV a înregistrat aproape 17.000 de unități noi pe parcursul acestui an. Pe lângă aceste vehicule, uzina Dacia de la Mioveni a produs și aproape 26.000 de caroserii care sunt destinate exportului către Algeria.

Pe de altă parte, oficialii ACAROM au scos în evidență faptul că producția lunii septembrie a fost cu 9.5% mai mare decât cea din septembrie 2017.

Cu numai câteva zile în urmă, oficialii Dacia au confirmat că intenționează să mărească capacitatea maximă de producție a uzinei de la 350.000 la 400.000 sau chiar 450.000 de unități pe an, cu condiția ca autoritățile să dezvolte infrastructura.

Via ACAROM

  • Liviu, luni, 08.10.2018 14:38

    Stirile astea cu productia Dacia sunt cele mai interesante de aici. In fiecare zi stau cu sufletul la gura sperand la cate un articol din asta care spune ca productia sau vanzarile au crescut cu x%. Pacat ca sunt doar la 2 zile. Ar trebui macar unul la 12 ore.

  • Corocsenie Adrian, luni, 08.10.2018 22:55

    Si ce ne intereseaza pe noi ? Ne da noua profitul ? Incepeti sa exagerati cu anunturile astea in legatura cu Dacia si procentul de vanzari.

  • Rudolf D., marţi, 09.10.2018 08:13

    Pe unii ii deranjeaza vestile bune. Ei juiseaza doar la anunturi cu nenorociri, accidente, crime, inchideri de fabrici, crize, falimente, credite, somaj si altele. Se pare ca presa scrisa din Romania care abunda de astfel de stiri si-a atins scopul de a influenta mintile mai slabe si spiritele mai sarace care nu mai rezoneaza decat cu capra moarta a vecinilor. Din punct de vedere psihologic se explica asta la anumite personae care in viata lor trista au avut numai esecuri si orgoliul propriu nu-i lasa sa se bucure decat de necazul altora. Mi-e mila de voi si ma bucur pentru Firma Dacia care este o poveste de mare success in lume. In alta ordine de idei in Germania abunda astfel de stiri, in general positive, referitoare la industria lor auto. Nu stiu daca din cauza asta locuitorii Germaniei au un moral mai ridicat decat cei din Romania. Inca odata success Dacia, si poate cine stie, se va deschide vreodata a doua fabrica de automobile Dacia in Romania.

  • Liviu, marţi, 09.10.2018 09:44

    @Rudolf D. Ma tem ca nu ai inteles nimic. Problema nu e ca e pe crestere Dacia si ca se vor stiri mai tragice. Chiar daca era pe scadere era acelasi lucru. Problema e ca la 2 zile apare cate un articol din asta: "Luna asta Dacia a livrat x Dustere". Sunt niste articole cu informatii complet inutile, devenite redundante prin cadenta lor accelerata, care ar putea la fel de bine sa fie livrate trimestrial. Lucrurile pe care eu vreau sa le vad (si sper ca si altii) sunt legate de modele noi, motorsport, tehnologie, legislatie si ce miscari se mai fac in piata. Dar tu poti ramane cu ale tale, cu gandul la cum toti dorim moartea caprei vecinului, si cum tu esti cel mai nobil dintre oameni, un strain in lumea asta haina. Pe mine, in schimb, prin ce ai scris acolo, ai reusit sa ma convingi ca nu esti cu nimic diferit de un om care jubileaza la necazuri. Tu creezi o intreaga fabulatie in jurul realitatii, numai ca sa te poti vedea deasupra tuturor, tipic oamenilor mici, frustrati si jalnici.

  • @Liviu, marţi, 09.10.2018 10:20

    Ma tem ca nici eu nu inteleg. Exista o categorie de public - asemeni tie - care este interesata de un anumit tip de continut. Exista insa si alti cititori ai Automarket, precum Rudolf, care urmaresc si actualitatea economica si care nu reactioneaza doar in termeni: "ce imi pasa mie, ca nu impart profitul cu mine". Automarket ofera continut pentru ambele categorii de public si face bine. Asadar, daca tot dorim sa dam dovada de toleranta, ca la referendum, hai sa acceptam si preferintele altora. Altfel, ca in fata televizorului, ai o solutie simpla daca nu iti place un anumit continut: schimbi canalul sau site-ul. Cu siguranta, e plin netul de stiri despre motorsport, legislatie si alte lucruri care te pasioneaza. Cu stima!

  • Liviu, marţi, 09.10.2018 10:51

    @ @Liviu Fireste ca sunt de interes si stirile economice, de-aia le-am si mentionat, incadrate la "ce miscari se mai fac in piata". Tot ce e legat de masini trebuie sa apara aici. Insa sunt mult prea dese si nu comunica nimic. E ca si cand ar face la 2 zile test drive cu aceeasi masina si ar spune cum se comporta cu 100 km la bord, cu 200 km, cu 300 s.a.m.d., cum a mai variat consumul, cum se comporta pe drumul pana la mare, pana la Timisoara etc. Oricat ar interesa pe cineva test drive-urile, e deja prea mult. Totul tine de masura, iar stirile (daca enumerarea datelor de productie cu o variatie de 5% poate fi considerata stire) despre Dacia deja intrec orice masura.

  • vianu, marţi, 09.10.2018 11:44

    daca e sa ma intrebati pe mine (da' nu ma intrebati) mie imi lipsesc stuirile cu tema economica din automotive si analize financiar-economice. Stiu ca pare usor cam mult, dar educatia auto nu se reduce la a sti cate modele are un constructor si cate linii pe calandru are altul. informatiile de genul duc la evitarea tipului de reactie "ce ma intereseaza pe mine"...fara nici un apropos, @Liviu

  • Liviu, marţi, 09.10.2018 12:56

    @vianu Complet de acord. Analizele sunt interesante, insa nu si simpla insiruire a numarului de unitati produse, dupa cum se intampla.