Seat anunță planurile pentru Cupra: sub-brandul va avea 7 modele, inclusiv cu versiuni hibride și electrice
Seat va lansa 7 modele sub brandul Cupra, iar acestea vor include și versiuni plug-in hybrid și electrice, iar în viitor și-ar putea face apariția și modele Cupra de sine-statatoare.
La începutul acestui an, Seat a transformat Cupra într-un sub-brand care va beneficia de modele de performanță bazate pe modele deja existente în portofoliul Seat. Primul pe listă este Cupra Ateca (foto), dezvăluit în luna februarie și echipat cu un motor de 2.0 litri TSI ce dezvoltă 300 de cai putere care este conectat la o cutie automată DSG cu 7 trepte.
Luca de Meo, CEO-ul constructorului spaniol, a dezvăluit că Seat va lansa în perioada următoare o gamă de 7 modele sub brandul Cupra, după care și-ar putea face apariția și un model de sine stătător, care să nu aibă niciun corespondent în gama Seat.
"În prima fază, Cupra va lansa 7 modele derivate din produse Seat, iar după aceea am putea avea și modele Cupra de sine-stătătoare. Sunt câteva modele viitoare Seat care nu ar fi fost rentabile din punct de vedere financiar dacă nu ar fi avut o versiune Cupra mai scumpă, cu o margine de profit mai mare", a declarat el pentru publicația Automotive News.
În plus, oficialul mărcii spaniole a confirmat că brandul Cupra va include și modele electrificate, atât plug-in hybrid, cât și electrice.
"În primul rând vor fi hibrizi plug-in, apoi vehicule complet electrice. Cupra este brandul pe care Seat îl va folosi în prima fază a electrificării, întrucât trenurile de rulare electrificate vor fi inițial mai scumpe decât motoarele cu combustie internă. Avem nevoie de un brand care poate susține un preț de tranzacție mai ridicat", a adăugat el.
Printre modelele pregătite de Cupra se află și unul care va beneficia de un sistem de propulsie cu gaz natural compresat (CNG), în condițiile în care spaniolii au anunțat recent că vor dezvolta astfel de motoare.
"Una dintre surprize este un model de performanță cu un motor cu combustie internă care utilizează gaz natural compresat. CNG este un carburant mai curat decât benzina, iar performanța este mai bună decât în cazul în care același motor folosește benzină, întrucât are o cifră octanica mai mare", a mai precizat el.
Via Automotive News