O nouă controversă tehnică: Nasul monopostului Red Bull este prea flexibil

Publicat joi, 08.11.2012 16:39 de Daniel Popescu

Red Bull Racing este implicată într-o nouă controversă tehnică, presa germană afirmând că una dintre echipele rivale a contestat nasul monopostului RB8, considerat prea flexibil.

Red Bull Racing este acuzată de una dintre echipele rivale că utilizează o compoziţie caucicată pentru nasul monopostului RB8, în ciuda faptului că această componentă ar trebui să fie rigidă potrivit regulamentului tehnic.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia germană Auto Motor und Sport, care afirmă că noua controversă a apărut la Marele Premiu din Abu Dhabi, după ce imaginile video au lăsat impresia că nasul monopostului campioanei mondiale este prea flexibil.

Informaţia a fost preluată imediat de italienii de la Autosprint, care se întreabă: "Este legal? Nasul monopostului nu ar trebui să fie rigid?".

Cu toate acestea, Auto Motor und Sport susţine că alarma declanşată de una dintre echipele rivale este falsă, întrucât echipele obişnuiesc să realizeze partea frontala a nasului monopostului dintr-o compoziţie mai moale pentru a respecta cerinţele FIA la testele de siguranţă efectuate înainte de startul sezonului.

Sursa citată nu a precizat numele echipei care a atenţionat FIA în această privinţă, însă speculaţiile se îndreaptă inevitabil spre Ferrari, singura care mai luptă cu echipa austriacă pentru cele două titluri mondiale.

În imaginea de mai jos, surprinsă în momentul în care Vettel a intrat la boxe în Abu Dhabi pentru schimbarea aripii faţă, se poate observa cât de flexibil este nasul monopostului.



  • xpres, joi, 08.11.2012 17:05

    Eu cand va ziceam ca de 3 ani RBR fura nonstop....

  • modre, joi, 08.11.2012 17:05

    dupa imagini pare ca zona suportului acela unde este amplasata camera este flexibila...oricum intreaga masina e o enigma asa ca nu ma mira nimic

  • Mihai, joi, 08.11.2012 18:27

    Si are si 4 roti. Fura clar!

  • Laurentiu, joi, 08.11.2012 20:24

    imi pare rau da este ilegal ce face red bull..pai ce sanse sa aiba Alonso daca Vettel are o masina fantoma ce apare de pe linia boxelor pe podium,sa speram ca lucrurile nu vor ramane asa.

  • GrosJan, joi, 08.11.2012 21:21

    gata cum sar toti ca fripti. RBR au angajat ca mecanic chiar pe Superman, care a mai si exagerat cu energizantu. Asa fibra de carbon pare plastilina. ps: poate fi un film trucat

  • X_Zone, joi, 08.11.2012 21:37

    Cu alte cuvinte frustratul de Alonso este furat, deci RBR fura pentru ca Ferrari nu poate sa fure la fel de bine ca ei pentru ca probabil nu sunt atat de competenti in a fura legal si Vettel asta face minuni pe pista pentru ca este cu siguranta un real talent si lumea uita cu ce monopost a castigat prima cursa din cariera, adeavrul este ca toti crocodilii care nu au vazut o cursa f1 decat la tv numai dorm noaptea de oftica pentru ca in mintea lor alonso e mai bun ca x,y,z, numai ca pe afara se stie casingura echipa care a recurs la anumite abateri regulamentare este insasi ferrari pentru a opri dominatia RBR, ar fi cazul ca frustratii sa isi vada lungul nasului si sa numai abereze pentru ca Vettel este un adevarat capion de drept si cel mai indreptatit sa castige acest campionat.

  • X_Zone, joi, 08.11.2012 22:00

    Alonso merita sa castige campionatul de anul acesta, super talent si bun preparator al masinii, Alonso e UNIC

  • mobius, joi, 08.11.2012 23:13

    Alonso e cel mai bun pilot de pe grila,a fost si va ramane Aceasta este deosebirea intre mine si voi,ca eu inteleg aceste lucruri,iar voi nu sunteti in stare sa le intelegeti ADIO!

  • pablo256r, vineri, 09.11.2012 00:16

    Nu e nici un trucaj. Secventa care apare aici e in turul 14 din cursa de la Yas Marina. Am mai gasit o chestie interesanta: Ferrari suspecteaza echipa RBR ca "foloseste un dispozitiv care poate modifica nivelul unor fluide la compartimentul motor între calificări şi cursă". sursa http://formula1.automarket.ro/stiri/red-bull-si-ferrari-au-solicitat-clarificari-in-privinta-regulamentului-47679.html Dupa calificarile din Abu Dhabi Horner zicea "Din păcate, regulamentul spune că trebuie să existe o probă de un litru de combustibil din monopost, iar FIA a extras 850 de mililitri. Regulamentul spune că litrul de carburant trebuie extras fără îndepărtarea plăcilor exterioare (de pe monopost), fără manipularea monopostului. Credem că mai există carburant în monopost, potrivit informaţiilor primite de la Renault, dar nu poţi îndepărta structura (nota:plăcile exterioare de pe monopost) pentru a oferi proba de combustibil" sursa http://formula1.automarket.ro/stiri/update-vettel-va-incepe-cursa-din-pitlane-pentru-a-efectua-modificari-la-47690.html Interesant nu ?

  • je, vineri, 09.11.2012 01:45

    Cred ca este o problema de psiholog pentru unii dintre noi.Iarta-i doamne....?!

  • cucu, vineri, 09.11.2012 09:45

    ferrari nu a vazut filmul? nici o plangere, nimic? Asta e si mai ciudat ...

  • ciudat, vineri, 09.11.2012 10:46

    Ciudat cum isi dau unii cu parerea despre Alonso, ba ca este frustrat, ba il ironizeaza ca este bun preparator de masini etc. In primul rand daca era slab nu ajungea el la Ferrari. In al doilea rand cred ca echipa tehnica are ceva probleme nu pilotul. Red Bull a reusit cea mai tare masina din F1 de cativa ani incoace si pe care o pot adapta oricarui circuit, ca fura ca nu fura asta este sunt cei mai tari. Vettel este un pilot excelent si face pereche buna cu masina deci e normal sa scoata rezultate bune. Anul acesta va castiga cel mai bun indiferent de simpatiile sau antipatiile celor care obisnuiescsa citeasca articolele de pe site-ul asta. Plangerea de care zic toti se pare ca a fost facuta de McLaren...

  • mierla, vineri, 09.11.2012 14:45

    mai las-o mai dude, nu te mai da de ceasul mortii ca alonso asa si pe dincolo si ca masina rbr tot asa si pe dincolo. Mai ia si tu o pauza. Cel mai ciudat este cum ti se frange tie inimioara ca nu este inteles alonso asa cum il "intelegi" tu ...