Britanicii lucrează la un hypercar cu 1.100 de cai putere, alimentat cu hidrogen

Publicat vineri, 30.04.2021 10:49 de Alexandru Monenciu

O companie britanică a anunțat că va lansa un hypercar cu sistem de propulsie alimentat cu hidrogen. Denumit Apricale, acesta ar urma să fie produs într-un număr limitat de exemplare.

În timp ce majoritatea producătorilor de automobile îmbrățișează electrificarea, mai sunt unele companii care pariază pe sistemele de propulsie alimentate cu hidrogen.

Viritech, o companie britanică, tocmai a anunțat că lucrează la un hypercar alimentat cu hidrogen, care ar urma să fie produs într-un număr limitat de exemplare. Numele său este Apricale și când va fi lansat pe piață ar urma să coste aproximativ 1.5 milioane de lire sterline.

Britanicii o construiesc pentru a arăta avantajele unui vehicul alimentat cu hidrogen (comparativ cu unul electric) și au anunțat că intenționează să ofere tehnologia din spatele lui Apricale și altor producători de automobile.

Nu au oferit prea multe detalii despre specificațiile tehnice ale acestui hypercar, dar au precizat totuși că versiunea de producție ar urma să ofere 1.100 de cai putere.

În ceea ce privește rezervoarele de hidrogen, acestea au fost încorporate în șasiu pentru a reduce masa proprie a mașinii și costurile.

via Autocar