Video. Viitorul Mercedes-AMG GT Black Series, spionat la Nurburgring: modelul de performanță va oferi circa 700 CP și va fi lansat în 2020

Publicat luni, 16.09.2019 12:14 de Cornel Șocariciu

Mercedes-AMG GT va primi o versiune extremă Black Series. Unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul sesiunii de la Nurburgring. Conform primelor informații, modelul va avea un motor de 4.0 litri biturbo, însă "nu va fi un V8 tipic AMG".

Mercedes-AMG pregătește o versiune extremă a supercar-ului AMG GT. Conform surselor, viitoarea variantă va purta numele de AMG GT Black Series și va fi lansată în prima jumătate a anului viitor.

Conform declarațiilor făcute de Tobias Moers, șeful diviziei Mercedes-AMG, noul AMG GT Black Series va fi echipat cu un motor V8 biturbo, însă propulsorul va fi diferit de actualul M178. Mai mult decât atât, oficialul Mercedes-AMG spune că viitorul propulsor "nu va fi un V8 tipic AMG". Surse apropiate constructorului german spun că Mercedes-AMG GT Black Series va oferi circa 700 de cai putere.

În urmă cu câteva zile, unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unei sesiuni pe circuitul german de la Nurburgring. Așa cum era de așteptat, prototipul a fost îmbrăcat aproape complet în camuflaj.

Tot pe lista noutăților, nemții vor trece o suspensie modificată și un pachet aerodinamic extrem.

În prezent, cea mai generoasă versiune din gama AMG GT poartă sufixul R (foto). Motorul V8 biturbo de 4.0 litri oferă 585 de cai putere și 700 Nm, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.6 secunde.

Via | Motor1