Un nou Porsche Cayenne Chopster creat de Mansory

Publicat duminică, 06.09.2009 11:39 de Cornel Șocariciu

Casa de tuning Mansory va prezenta la Frankfurt o noua generatie a lui Chopster. Acesta a avut parte atat de modificari ale designului interior cat si exterior dar nu a fost uitata nici partea mecanica a masinii.

Casele de tuning ocupa un loc special in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, iar Mansory, cu siguranta nu putea sa lipseasca de la acest eveniment. Mansory, tunerul de casa al celor de la Porsche a creat o noua generatie a lui Chopster, iar masina se bazeaza pe modelul Cayenne Turbo S.

Un astfel de model a fost lansat in primavara acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, insa tunerul a recidivat si va prezenta o noua generatie imbunatita si revizuita in cadrul evenimentului de la Frankfurt. Cunoscuti pentru stilul exclusivist si designul avangardist, cei de la Mansory vor dezveli o masina cu adevarat speciala.

Un kit al caroseriei care aproape ca iti taie rasuflarea, un interior plin de rafinament si un propulsor V8 care livreaza 710 CP si dezvolta un cuplu motor de 900 Nm fac din acesta masina o adevarata opera de arta. Chopster vine la Frankfurt cu o multime de modificari atat exterioare cat si mecanice.

Pentru a creste performantele masinii, inginerii casei de tuning au montat o turbina mai mare, un sistem de evacuare sport, prize de aer marite si in acelasi timp au reprogramat sistemul ECU. In urma acestor schimbari, viteza maxima la care poate ajunge Chopster este de 302 km/h.

La inceput aminteam si de schimbarile din cadrul habitaclului aduse SUV-ului german. Consola centrala a primit un design nou, scaunele sunt facute din fibra de carbon si acoperite cu piele, iar volanul sport si pedalele fabricate din aluminiu si fibra de carbon completeaza modificarile interioare aduse masinii.

Kitul de caroserie a fost facut din materiale foarte usoare dar care au o rezistenta ridicata. Datorita acestor proprietati, masa autovehiculului a scazut, iar in plus a fost imbunatatit consumul de carburant, distanta de franare si timpul de accelerare. Pentru ca toate acestea sa aibe un impact major asupra privitorilor, cei de la Mansory au pus jante de 23 de inch pe care le-au incaltat cu pneuri Dunlop Sport Maxx GT.

Via | zercustoms

  • Wolf, duminică, 06.09.2009 12:14
    Chopster

    Bravo lor , a iesit minunat . Kit-ul exterior e foarte reusit iar la interior imi place mai ales cum au modificat consula centrala , arata foarte bine asa .

  • BMW_CS, luni, 07.09.2009 12:20
    M-am saturat

    INCA UN CAYENNE TUNAT...