Un German a omologat o masina din Formula Ford pentru strada

Publicat joi, 22.01.2009 12:31 de Sebastian Toma

Un fost pilot din Formula Ford a modificat fosta sa masina de competitie pentru a putea circula cu ea pe drumurile publice din Germania.

Christian Maier este un fost pilot din seria germana a Formula Ford, care a visat din totdeauna sa circule cu un monopost pe strada. Dupa cativa ani de munca, timp in care a fost sprijinit de consultantii TUV, germanul a reusit sa omologeze un monopost Formula Ford pentru circulatia pe drumurile publice.

Inceputul proiectului a fost dificil pentru Maier deoarece fostul pilot a primit un raspuns sec din partea oficialilor TUV atunci cand a intrebat de ce masina lui nu ar putea sa primeasca aprobarea pentru a circula pe drumurile publice – o sa fie foarte scump.

Proiectul a implicat constructia de bare de protectie, care au fost incorporate in spoiler-ul fata si eleronul din spate. Blocurile optice sunt retractabile si sunt ascunse in partea din fata a caroseriei atunci cand nu sunt folosite. Rotile au aripi din plastic, iar semnalizatoarele sunt amplasate deasupra acestora.

Monopostul a primit si o frana de mana, a carei maneta de comanda a fost instalata in cockpit, alaturi de comenzile pentru claxon si lumini. Greutatea monopostului a crescut la 525 kilograme in urma acestor modificari, masa initiala a modelului fiind de 420 kilograme.

Germanul a hotarat ca trebuie sa mareasca puterea monopostului, asa ca a inlocuit motorul de 130 CP cu un C20LET, provenit de pe un Opel Calibra. Noul propulsor are patru cilindri si este supraalimentat cu o turbina, si dezvolta 204 cai putere. Cu ajutorul acestui motor, monopostul poate sa atinga o viteza maxima de 250 km/h.

Via | Autobild

  • NeoGalaxy, joi, 22.01.2009 14:51
    Bestial :))))

    Si sa vezi... si-a facut masine de strada.... si... a pus cai peste tot :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) si a vopsit-o si rosie... Adica... alta buburuza de sosea :))))))