Un exemplar BMW 3.0 CSL clasic, transformat în mașină electrică. Motor Tesla de 450 de cai putere

Publicat marţi, 05.04.2022 16:28 de Tiberiu Safta

Un exemplar clasic BMW 3.0 CSL din Marea Britanie a fost transformat într-un automobil electric. Mașina, care fusese abandonată, a fost restaurată, iar în locul motorului original a fost montat un motor electric Tesla de 450 de cai putere.

De regulă, atunci când o mașină clasică este restaurată, sunt păstrate toate componentele originale: caroseria, interiorul și, bineînțeles, motorul. Însă, în cazul acestui exemplar clasic BMW 3.0 CSL, vechiul motor de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie a fost înlocuit cu unul electric.

Exemplarul prezentat se află în Marea Britanie și, timp de o perioadă îndelungată, a fost abandonat într-un garaj. Proprietarul mașinii, Richard, a cumpărat mașina într-o stare deplorabilă. Caroseria a fost, în mare parte, ruginită, iar interiorul a fost distrus din cauza apei care a pătruns ca urmare a deteriorării acoperișului de la garaj.

Mașina a fost restaurată de către firma Electric Classic Cars. Așa cum reiese din nume, compania se ocupă de transformarea mașinilor clasice în modele electrice. Astfel, acest exemplar BMW a primit un motor electric care provine de la Tesla Model S P85, amplasat în locul diferențialului din spate. Acesta dezvoltă 450 de cai putere și un cuplu de 450 Nm. Potrivit proprietarului, mașina are nevoie de puțin sub 3 secunde ca să atingă 100 km/h.

Inclusiv acumulatorul provine de la același model Tesla și oferă o autonomie de peste 320 de kilometri. Pe lângă conversia electrică, au fost schimbate și frânele cu discuri noi, îmbunătățite. Proiectul de restaurare a durat 2 ani, însă, chiar dacă este electric, acest exemplar a primit o binemeritată viață nouă.

via Carscoops

  • M_Frank, miercuri, 06.04.2022 14:20

    Exemplarul este unul CSI. A si explicat omul diferenta.