Toyota va colabora cu BYD pentru a produce SUV-uri și sedanuri electrice: primele modele vor fi lansate anul viitor în China

Publicat vineri, 19.07.2019 14:35 de Paul Cosma

Toyota și chinezii de la BYD au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea și producerea de mașini electrice pe cea mai mare piață auto din lume. Primele SUV-uri și sedanuri electrice sub brandul Toyota vor fi lansate în prima parte a anului 2020.

Având o întârziere față de rivalii tradiționali în lansarea modelelor 100% electrice, Toyota încearcă să recupereze rapid decalajele prin mai multe colaborări strategice.

După ce a anunțat că va cumpăra baterii pentru mașini electrice de la chinezii de la CATL, Toyota se pregătește să producă astfel de vehicule împreună cu o altă companie din China, BYD.

Parteneriatul Toyota-BYD a fost anunțat oficial și presupune lansarea de sedanuri și SUV-uri electrice pentru piața din China, sub marca japoneză. Primele modele 100% electric de la Toyota vor fi lansate în China în prima parte a anului viitor.

Toyota și-a propus ca mașinile electrice să reprezinte 50% din vânzările sale până în 2025, cu 5 ani mai devreme decât în planul întocmit inițial.

Via Automotive News

  • Edikkk, vineri, 19.07.2019 21:35

    Dacă şi Toyota care spuneau că nu vor electrice , fac electrice şi au început să reducă şi termenele este clar pentru toată lumea care este viitorul IMEDIAT ! ELECTRIC.

  • @edikaka, sâmbătă, 20.07.2019 13:28

    mai vedem noi , cand o sa zboare avioanele cu baterii hai si mai povestim