Toyota a lansat două concepte la Shanghai. Anunță două SUV-uri electrice pentru China

Publicat miercuri, 19.04.2023 14:52 de Alexandru Monenciu

Constructorul japonez de automobile a prezentat conceptele bZ Sport Crossover și bZ FlexSpace în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Acestea anunță două SUV-uri care vor debuta pe piața din China.

Salonul Auto de la Shanghai se află în plină desfășurare. Marii producători de automobile s-au înghesuit să lanseze noi modele, accentul căzând, desigur, pe piața locală. Una foarte importantă pentru multe nume mari din domeniu.

Toyota a venit la Shanghai cu două concepte. Denumite bZ Sport Crossover și bZ FlexSpace, acestea anunță două SUV-uri care vor debuta pe piața din China în 2024. Sunt, de fapt, două dintre cele 10 modele cu zero emisii pe care Toyota le va lansa în China până în 2026.

Conceptul Toyota bZ Sport Crossover este gândit pentru tinerii generației Z, cu o formă aerodinamică, jante mari și un interior minimalist. Japonezii au pregătit un instrumentar de bord digital, ecran central curbat și lumină ambientală.

Versiunea de producție va fi asamblată în China de FAW Toyota Motor.

De cealaltă parte, conceptul bZ FlexSpace este destinat familiilor. Are o gardă la sol mai înălțată, habitaclu mai încăpător și un design mai "cuminte".

Din păcate, Toyota nu a oferit detalii tehnice despre cele două concepte.

Versiunea de serie a celui de-al doilea concept, prezentat de Toyota la Shanghai, va fi produs tot în China, de această dată de GAC Toyota Motor. Tot aici este asamblat și bZ4x pentru piața locală.

via Carscoops

  • Mike, joi, 20.04.2023 06:40

    Concepte impotente. Tesla face, Toyota vorbeşte.

  • Lucian, joi, 20.04.2023 12:43

    De ce nu apar stiri aici si despre lansarile producatorilor chinezi? XPeng, Nio, Zeekr, Leapmotor, etc, au lansat masini electrice mai mult decat interesante. Pentru ca nu se gasesc inca pe la noi? Am vazut totusi stiri despre bolizi americani care nu sunt de vanzare in Europa de exemplu...

  • Lucian, joi, 20.04.2023 12:45

    Am uitat sa mentionez si elefantul chinez din camera ignorat de toata lumea occidentala: BYD