Tesla va mări prețurile cu 3% după 18 martie: creșterea medie la nivel global nu se aplică versiunii de bază a lui Model 3

Publicat luni, 11.03.2019 10:49 de Paul Cosma

Tesla a anunțat o creștere medie globală cu 3% a prețurilor vehiculelor sale, cu scopul de a menține un număr cât mai mare de showroom-uri deschise. Creșterea va intra în vigoare după 18 martie și se va aplica doar în cazul versiunilor mai scumpe de la Model 3, Model S și Model X.

La începutul acestei luni, Tesla a transmis că va închide circa jumătate dintre showroom-urile care le deține astfel încât să poată oferi o reducere de preț pentru Model 3 în Statele Unite.

Menținerea unui anumit număr de “magazine” Tesla necesită o creștere de 3% a prețurilor mașinilor oferite de constructorul american.

Tesla a spus că este o creștere medie la nivel global și că se va aplica după data de 18 martie. Vor crește prețurile doar în cazul versiunilor mai scumpe de la Model 3, Model S și Model X. Astfel, versiunea de bază a lui Model 3 va rămâne la același preț.

De curând, Tesla a lansat cea mai accesibilă versiune pentru Model 3, care va ajunge pe piața europeană în aproximativ 6 luni și ar putea avea un preț de comercializare de circa 40.000 de euro.

Via Reuters, BBC