Tesla recheamă 200.000 de mașini din cauza problemelor software la camera video spate

Publicat duminică, 28.01.2024 11:20 de Silvian Irimia

După o rechemare majoră a mașinilor Tesla din cauza problemelor serioase cu sistemul Autopilot, producătorul american e nevoit să facă o nouă rechemare. Conform NHTSA, Tesla are „instabilități software” când vine vorba de camera video spate.

Tesla recheamă aproape 200.000 de mașini Model S, X și Y în Statele Unite din cauza unui defect de software care ar putea împiedica afișarea imaginii camerei video spate, a anunțat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA).

Numărul de mașini afectate de această rechemare este de 199.575, conform NHTSA. Numărul de referință al Tesla pentru retragere este SB-24-00-002, iar clienții care au întrebări sunt sfătuiți să discute cu reprezentanțele oficiale ale mărcii. Rechemarea afectează Model S, Y și X din 2023, a declarat Tesla.

Producătorul auto a lansat o actualizare gratuită de software, de tip over-the-air, pentru a remedia problema, conform NHTSA. Până la 22 ianuarie, Tesla identificase 81 de solicitări de garanție care ar putea fi legate de problema afișării imaginii camerei retrovizoare.

Această retragere a mașinilor vine la mai puțin de două luni după ce compania a rechemat aproape toate vehiculele sale din Statele Unite pentru a instala noi măsuri de siguranță în sistemul său avansat de asistență pentru șofer, Autopilot.

Defectul în vederea din spate, cauzat de instabilitatea software-ului, ar putea reduce vizibilitatea șoferului și crește riscul unui accident.

NHTSA și-a început ancheta în august 2021 asupra Autopilotului după ce a identificat peste o duzină de accidente în care vehicule Tesla au lovit vehicule de urgență staționate.