Tesla recheamă 120.000 de mașini din cauza ușilor care se deschid în caz de accident

Publicat duminică, 24.12.2023 10:52 de Silvian Irimia

După ce Tesla a rechemat 2 milioane de mașini în service din cauza problemelor cu funcția Autopilot, acum au o problemă și cu ușile. Compania americană a rechemat 120.000 de mașini din cauza ușilor care se deschid în timpul unui accident.

Tesla recheamă mai mult de 120.000 de vehicule deoarece, atunci când ușile nu sunt încuiate, acestea s-ar putea deschide în timpul unui accident, crescând riscul de vătămare, conform autorităților de siguranță.

Defectul afectează Model S și X din anii 2021-2023 din Statele Unite, conform unei declarații a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA).

Tesla a declarat că a aflat prima dată de această problemă în timpul unui test de impact desfășurat pe 6 decembrie și nu are cunoștință de vreo vătămare din cauza acestei probleme.

Producătorul auto a lansat o actualizare de software over-the-air (OTA) pentru mașinile afectate de defectul de siguranță. Scrisori de notificare sunt așteptate să fie trimise proprietarilor acestor mașini până la 17 februarie 2024.

Chiar săptămâna trecută, Tesla a rechemat aproape toate cele 2 milioane de vehicule ale sale din Statele Unite pentru a limita utilizarea funcției sale Autopilot. Rechemarea a avut loc după o investigație de doi ani de către autoritățile de siguranță cu privire la aproximativ 1.000 de accidente în care această funcție era activată.

NHTSA a afirmat că sistemul Autopilot poate da șoferilor o senzație falsă de siguranță și poate fi utilizat în mod necorespunzător în anumite situații periculoase în care tehnologia Tesla poate fi incapabilă să navigheze în siguranță pe drum.

Tesla a emis o actualizare OTA care oferă șoferilor mai multe avertismente atunci când nu sunt atenți la drum în timp ce funcția Autopilot este activată. Aceste notificări îi vor avertiza pe șoferi să-și țină mâinile pe volan și să fie atenți la drum.

Rechemarea a avut loc la două zile după ce Washington Post a publicat o anchetă detaliată care a descoperit cel puțin opt accidente grave, inclusiv unele fatale, în care funcția Autopilot nu ar fi trebuit să fie activată în primul rând.

  • vianufănelbanditos de la C.O.T, duminică, 24.12.2023 12:29

    “Calitate”, domn’e, ce ştiţi voi, “retrograzii”, “neintegraţii”, “inadaptabilii”, “antisocialii”…”dizălarii toxici” ?