Tesla confirmă că este investigată pentru datele de producție ale lui Model 3: "Un verdict nefavorabil poate afecta compania"

Publicat luni, 05.11.2018 11:50 de Daniel Popescu

Tesla a confirmat că autoritățile americane investighează Tesla pentru posibile raportări false ale producției lui Model 3 și afirmă că un verdict nefavorabil ar putea afecta situația financiară și brandul.

Presa americană a relatat la începutul săptămânii trecute că FBI va începe o anchetă cu privire la modul în care Tesla a raportat producția lui Model 3.

Inițial, Tesla a negat informația, însă ulterior și-a informat investitorii de pe bursă că a primit o citație din partea Securities and Exchange Commission (SEC), organizația care reglementează piața bursieră din SUA.

Astfel, Tesla a confirmat că este investigată pentru o posibilă falsificare a datelor de producție pentru Model 3, iar compania a admis că un verdict nefavorabil va avea efecte negative asupra companiei.

"Dacă va avea loc o decizie nefavorabilă, există posibilitatea unui impact negativ asupra afacerilor noastre, a rezultatelor unor operațiuni, a lichidităților, a poziției financiare și a brandului", menționează Tesla în nota trimisă investitorilor.

Este important de precizat că Tesla a primit o citație din partea SEC, fără să menționeze însă dacă a primit citație și din partea FBI.

Noile probleme vin la scurt timp după ce CEO-ul Elon Musk s-a ales cu o amendă totală de 40 de milioane de dolari pentru că a anunțat în mod eronat pe Twitter că va delista compania de la bursă.

În mod ironic, problemele vin la numai câteva zile după ce Tesla a anunțat un profit de peste 300 de milioane de dolari în al treilea trimestru al anului. Practic, este doar a treia oară în isoria companiei când Tesla anunță un profit trimestrial.

Via Motor Authority