Tesla anunță un nou update: performanța lui Model 3 va crește cu circa 5%

Publicat luni, 28.10.2019 10:53 de Daniel Popescu

Tesla va introduce un update prin care performanțele și autonomia lui Model 3 vor crește cu circa 5%, în timp ce pentru Model S și Model X îmbunătățirile vor fi de circa 3%.

Tesla intenționează să introducă în următoarele săptămâni un nou update software over-the-air pentru toate modelele sale din gama actuală.

Principalul vizat de update este Model 3, care va beneficia de un spor de performanță și autonomie de circa 5%.

"Ne așteptăm la îmbunătățiri over-the-air prin care puterea va crește pentru Model S, X și 3. Update-ul va sosi în următoarele săptămâni. Ar trebui să fie o îmbunătățire de putere de 5% datorită firmware-ului îmbunătățit" , a explicat Elon Musk.

Totuși, presa internațională speculează că update-ul va aduce un beneficiu de numai 3% pentru Model S și Model X.

În plus, o serie de publicații anticipează că update-ul nu va fi disponibil pentru toate unitățile Model S și Model X comercializate, ci doar cele care folosesc o serie de tehnologii pentru motor similare cu cele disponibile pe Model 3. De asemenea, update-ul ar urma să îmbunătățească și procesul de încărcare la Superchargerele Tesla.

Cel puțin pentru moment, constructorul american nu a oferit însă informații detaliate despre îmbunătățirile concrete ale update-urilor. Cel mai probabil, acestea vor fi dezvăluite în momentul în care update-urile vor ajunge efectiv pe cele trei modele Tesla.

Via Electrive