Tesla a prezentat noul Cybercab, mult așteptatul Robotaxi al companiei

Publicat vineri, 11.10.2024 16:03 de Silvian Irimia

După ani și ani de așteptări, Elon Musk a prezentat noul Robotaxi al companiei Tesla. Acesta se numește Cybercab și va avea un preț de pornire de sub 30.000 de dolari.

Elon Musk, directorul executiv Tesla, a dezvăluit mult așteptatul Robotaxi al companiei, numit Cybercab. Acesta a promis că noul vehicul va costa sub 30.000 de dolari și a anunțat planuri de a introduce conducerea autonomă pentru Model 3 și Model Y în California și Texas până anul viitor.

La mult așteptatul eveniment „We, Robot” din Los Angeles, Musk a sosit în Cybercab. De notat faptul că acest Robotaxi a fost anunțat în urmă cu 5 ani. La acest eveniment, roboți umanoizi s-au amestecat în mulțime, dansând și servind băuturi celor adunați pentru petrecere.

Musk a declarat că au fost 20 de Cybercab-uri la eveniment, pe lângă cel cu care a sosit, și 50 de vehicule complet autonome pentru ca participanții să le testeze. Cybercab nu va avea volan sau pedale și va folosi încărcare inductivă în loc de un conector. Desigur, deoarece este un model autonom, Cybercab nu vine cu pedale sau volan.

Prin urmare, Tesla nu va putea începe să o producă și să o vândă clienților fără a primi mai întâi anumite aprobări. Designul mașinii este inspirat de cel pe care l-am văzut pe camioneta electrică Cybertruck. Se pare că producția pentru Cybercab va începe în 2026.

Planul pe care îl are Elon Musk pentru viitor cu aceste robotaxiuri este destul de interesant. Acesta a declarat cu mai multe ocazii că mașinile autonome pot fi folosite ca taxiuri atunci când nu sunt folosite de proprietar. Prin urmare, oamenii ar putea forma flote de vehicule pentru a rivaliza cu companiile de ride-share.

Totodată, Tesla Model 3 și Model Y vor trece anul viitor de la conducere autonomă supervizată la conducere autonomă nesupervizată, începând cu California și Texas. Mai târziu, și Model X și Model S vor primi conducere autonomă.

  • Matei_cel_nou, vineri, 11.10.2024 16:15

    In limbajul Musk asta înseamnă 2034 și 50k. Asta dacă nu rămâne la stadiul de concept. Nu știu cat de legal și viabile pot fi în orașele europene. Parca vad ca dacă ii ceri sa te ducă la o adresa în Veneția zice "Fatal error - bâldâbâc". Și de ce doar doua locuri??

  • @Matei, vineri, 11.10.2024 16:25

    Doar 2 locuri ca si taxiul lui Rimac. Matte declara ca din studiile lor, majoritatea curselor sunt cu maxim 2 ocupanti, iar daca vrei cu mai multi nu te opreste nimeni sa chemi 2 taxiuri. De fapt e si pt a maximiza profitul, atat al lor ca producatori, cat si al operatorilor...

  • alex_cu_a_mic, vineri, 11.10.2024 16:52

    Ma scuzati, dar s-a rezolvat intre timp problema conducerii autonome si a uitat Musk sa ne anunte? Anunta de 10 ani conducere autonoma si e cel mult la stadiul beta al unui demo. A anuntat si Cyber la 40k, la lansat la 60k iar acum mai vinde doar echiparea de 100k. Deci cum lanseaza Tesla caleasca aia care daca prinde o musca la camera principala poate face trenulet cu masinile din spate?

  • Matei_cel_nou, vineri, 11.10.2024 17:15

    De ce, mașinile din spate nu mențin distanta minima?

  • Dutz, vineri, 11.10.2024 17:41

    Că Musk este de pe altă planetă… ok a recunoscut. Ca atâția oameni pun botul la nimicuri cu relevanță foarte limitată, greu de înțeles. Cine își va înrola mașina s-o utilizeze te miri cine în regim de taxi și fără altcineva înăuntru? O să facă interviu înainte să vadă dacă-s de încredere? “Noi” rupem bănci în parcuri, mâzgălim clădiri, poduri, mijloace de transport etc. Hai să fim realiști… Musk să vadă cum o scoate cu scăderea vânzărilor, cel mai probabil în 2024 Tesla va avea prima scădere după mulți ani de creșteri “exponențiale”. Musk face show din nimicuri… bravo lui. Între timp acțiunile au scăzut cu 10%.

  • Andrei, vineri, 11.10.2024 18:21

    I se dă prea multă atenție acestui concept cu viitor incert. Mult mai important mi se pare faptul ca nu a menționat nimic despre Model 2. Parcă mega-planul era sa lanseze Model 2 (sau cum s-ar fi numit) după Model 3/Y pentru a intra în zona mass-market ca sa vândă nu știu câte milioane de vehicule. Intre timp s-a defectat planul și atenția Tesla se îndepărtează de realitate. La fel cum și Musk a trecut rapid de la vizionar la unealta extremei drepte, propagandist de conspirații fasciste și suflător de frunte în poponețul portocaliului.

  • Banditos, vineri, 11.10.2024 18:33

    "droagele vorbeste"

  • Dutz "brânza trebuie cărată", vineri, 11.10.2024 19:24

    Să îți înrolezi masina pentru ride sharing exista de multi ani, bolovane. Cauta Hiyacar sau Zipcar. Bănuiesc ca nu s-a auzit în peștera unice trăiești tu, în care nici vântul nu bate noaptea.

  • Trilulilu, sâmbătă, 12.10.2024 06:15

    @Andrei - toți sunt sponsorizați de aceleași cercuri de interese. Dreapta sau stânga, este irelevant astăzi în SUA.

  • Elektrikkk, sâmbătă, 12.10.2024 12:52

    1) Maşina are 4 locuri, nu 2 locuri. 2) Maşina are cerere foarte mare deja 3) NU au volan, deci este conducere autonomă completă

  • Matei_cel_nou, sâmbătă, 12.10.2024 14:46

    Are, dar două locuri sunt în portbagaj. Perfect Sicilia și Calabria.

  • spaclu lu manole, duminică, 13.10.2024 07:01

    Indiferent ca e electrica sau ice, o masina fara volan si pedale te face total dependent si controlabil. Repercusiunile sunt imense pentru ca iti ia complet libertatea individuala si iti pune libertatea de miscare in mainile unor necunoscuti. Urate vremuri. Combinat cu automobilele tot mai scumpe si lipsa tot mai mare de interes pentru detinerea unui automobil propriu, plus comoditatea si stupizenia tineretului, ii face candidati bine pregatiti pentru sclavie. Si cand te gandesti ca generatia care vine e foarte ok pentru. Asa cum astazi suntem toti dependenti de smartphones, carduri bancare, internet samd, maine vom fi dependenti de masinile cuiva care va hotara daca mai avem dreptul sa ne urcam in ele sau nu. Musk spunea intr-un interviu ca dezvoltarea chipului in creier e foarte apropape la Neuralink. Deocamdata pe pacienti quadraplegici. Mai incolo pe cei "normalos", ca sa-l citez pe un clasic in viata. Cel care va accepta implantul va putea face 3 milioane (sau miliarde, nu mai tin minte) de decizii pe secunda cu acces la baze de date enorme. Deci practic, nu mai poti concura cu un individ care are o putere de procesare imensa. Aici va fi problema grava. Profetiile din Biblie, cu numarul de pe frunte nu mai par chiar asa o utopie, indiferent cat de atei sunt unii (de fapt tot mai multi in ziua de azi). Iar noi aici ne scoatem ochii ca e masina electrica sau ice. Hai sa fim seriosi.

  • Matei_cel_nou, duminică, 13.10.2024 12:18

    Da, o tema foarte populara printre dreptacii mai extremiști. Te urci în taxiul lui Musk și în loc sa te ducă acasă te duce unde vrea sistemul. Dar dacă îl alegem pe cel mai portocaliu dintre dereglati facem taxiurile great again.