Teaser cu noul BMW M 3.0 CSL Hommage, bazat pe M4. Va avea 600 de cai putere și roți motrice spate

Publicat marţi, 28.06.2022 13:16 de Tiberiu Safta

Frank van Meel, șeful diviziei de performanță BMW M, a publicat pe pagina sa de Instagram mai multe imagini cu viitorul model de performanță BMW M 3.0 CSL Hommage. Acesta va fi bazat pe M4 și va aduce un omagiu clasicului model 3.0 CSL. Motorul său va dezvolta 600 de cai putere, iar modelul nou va avea roți motrice spate.

Anul acesta, divizia de performanță BMW M sărbătorește 50 de ani de existență. Cu această ocazie unică, divizia de performanță a lansat modele noi, precum BMW M4 CSL, BMW M3 Touring și, în curând, va lansa și noua generație M2.

Recent, șeful diviziei de performanță, Frank van Meel, a anunțat că BMW M mai pregătește încă o surpriză în acest an. Este vorba despre un nou model de performanță care va fi produs în serie limitată. Acum, au apărut primele imagini teaser cu viitorul model, publicate chiar pe pagina oficială de Instagram a șefului diviziei.

Noul model se numește 3.0 CSL Hommage. Acesta va fi bazat pe M4 și va aduce un omagiu clasicului model 3.0 CSL, fiind o reinterpretare modernă a acestuia. Chiar dacă mașina este camuflată, putem vedea în imagini o grilă nouă, alături de prize de aer mari în bara față. Partea din spate relevă două spoilere, unul montat pe plafon, iar celălalt montat pe ușa portbagajului. Aici putem observa și un difuzor sub bara spate, precum și 4 evacuări și aripi spate puternic evazate.

Deocamdată nu există detalii concrete despre motor, însă acesta ar urma să dezvolte circa 600 de cai putere și 700 Nm. Asta ar însemna un sprint de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde și o viteză maximă de sub 320 km/h. Mașina va primi o cutie de viteze automată cu 8 trepte, dar este posibil să fie oferită și cu o cutie manuală cu 6 trepte. Puterea va fi transmisă către roțile spate.

Noul model BMW M 3.0 CSL Hommage ar urma să fie produs în doar 50 de exemplare și va avea un preț de 600.000 de euro.

via BMW M

  • inexorabil, miercuri, 29.06.2022 00:24

    Îmi piere glasul (automat, şi cuvintele) în privinţa acestei adorabile, pilduitoare M.A.I.-dârzenii…Dar tot pot să articulez: RESPECT, BMW! Nu doar dintre toate companiile germane, ci dintre toţi constructorii din lume, tu, BMW, cunoşti cel mai fidel valoarea M.A.I.-urilor. Din păcate, ca fan Porsche-VW, nu prea văd vreun motiv ca să mă manifest la fel de elogios faţă de obiectul propriei mele pasiuni. De fapt, aceste două super-forţe, Porsche SE (VAG inclus) şi Mercedes-Benz Group AG, alunecă vertiginos pe e-tobogan (către neant). Mă doare inima, dar este TOT ce pot să fac…De altfel, d.p.d.v. sentimental sunt un paseist, iar d.p.d.v. raţional un istoricist. PS. “Insanely epic”…Wow, da!