"Talent" precoce: un american de doar 10 ani, arestat pentru tentativă de furt auto

Publicat duminică, 04.03.2018 09:58 de Mircea Meşter

Un băiat de doar 10 ani din Florida a fost arestat de Poliție după ce a încercat să fure două mașini din parcarea unui dealer auto. Și nu ați aflat decât începutul.

Un copil de 10 ani a fost arestat de Poliție pentru că a încercat să fure două SUV-uri din curtea unui dealer auto din Holly Hill, Florida. Dacă întâmplarearea vi se pare deja una neobișnuită pe fondul vârstei foarte fragede a făptașului, nu ați citit încă restul: este a cincea oară în ultimele șase luni când americanul este arestat de polițiști. De fiecare dată din același motiv: furt sau încercare de furt auto.

"Ca să fiu sincer cu dumneavoastră, mi se pare destul de șocant", a declarat directorul secției de poliției din Holly Hill, Steve Aldrich, în fața jurnaliștilor. 

Ultima încercare nereușită de jaf a fost realizată în luna februarie: băiatul de 10 ani a vizitat locul infracțiunii în timpul zilei și a furat cheile din două mașini, apoi a revenit în cursul serii pentru a aduna "prada". Din fericire pentru parcul auto, administratorii au observat lipsa cheilor și au imobilizat mașinile, iar camerele de supraveghere au reușit să-l identifice pe infractor.

În vara anului trecut, băiatul fusese arestat de patru ori în 6 săptămâni din cauze asemănătoare: furturi sau tentative de furt auto. Conform polițiștilor americani din Daytona Beach, familia acestuia a cerut ajutorul autorităților pentru a-i calma "ieșirile" ilegale copilului: "își petrece timpul într-un anturaj care nu-i face bine", au explicat polițiștii atunci.