Suzuki săbătoreşte 2 milioane de maşini produse la uzina din Ungaria

Publicat joi, 21.07.2011 15:56 de Bogdan Mirică

Divizia maghiară a celor de la Suzuki a anunţat că a reuşit să producă la uzina sa din Esztergom un total de două milioane de unităţi în 20 de ani de existenţă.

Divizia maghiară a constructorului japonez Suzuki sărbătoreşte producerea a 2 milioane de exemplare la uzina sa din Esztergom. Recordul de producţie este cu atât mai important cu cât anul acesta divizia din Ungaria împlineşte 20 de ani de existenţă.

Suzuki a înfiinţat unitatea sa maghiară în anul 1991, primul model produs în acea perioadă fiind strămoşul actualului Swift, aflat atunci la prima generaţie. De atunci şi până în prezent, fabrica maghiarilor a dat naştere tuturor generaţiilor de Swift, dar şi altor modele, cum sunt Wagon R, Ignis, SX4 şi Splash.

Exemplarul cu numărul două milioane este un Swift de nouă generaţie, care a fost condus de pe linia de producţie de preşedintele Comitetului Olimpic din Ungaria, Zsolt Gyuly. Hisagi Takeuchi, preşedintele executiv Suzuki, a declarat că realizarea este una fără precedent şi un motiv de care angajaţii uzinei se pot simti mândri.

via | autocar

  • BaditzaEx, joi, 21.07.2011 16:09
    din '91 ????!!!

    n-avem si noi aici o marca japoneza sa faca MASINI ,si sa nu ma luati cu Ford ( care de abia face wagonul ala ) si Nici Dacia care e mostenirea vechiului regim comunist, ma refer una gen Mitsubishi sau chiar Hyundai-Kia ,nu mai zic ca-n HUNgariska se fabrica si Haudi :(