SUV-ul Rolls Royce va fi inspirat de vechile limuzine ale prinților indieni care străbăteau Europa și Asia

Publicat vineri, 27.05.2016 13:20 de Bogdan Mirică

Președintele de design BMW a vorbit despre viitorul SUV Rolls Royce. Acesta va fi inspirat de vechile modele Rolls Royce, create pentru a putea străbate drumul dintre Europa și India.

2016 este anul în care ne despărțim de actuala generație Rolls Royce, după aproximativ 13 ani de carieră de suces. Ne-am luat deja rămas bun de la variantele coupe și cabrio, prezentate într-o ultimă ediție de adio, denumită Zenith.

În tot acest timp, englezii lucrează deja la o nouă generație a limuzinei, în paralel cu cea a SUV-ului Cullinan, primul din istoria companiei. Deși nu există detalii despre nici unul dintre modele, Adrian van Hoojdonk, președintele de design al Grupului BMW, părintele Rolls Royce, a dezvăluit o serie de informații despre Cullinan, în cadrul Concursului de Eleganță Villa d`Este.

Șeful departamentului de creație susține că inspirația pentru viitorul SUV a venit de la vechile modele Rolls Royce, folosite de maharajahi. Fețele regale din India foloseau primele generații Rolls Royce pentru a călători din Europa către India. Motiv pentru care mașinile aveau o gardă la sol înălțată și roți generoase.

”Sunt multe povești despre Rolls Royce de la acea vreme. Era o perioadă în care lumea nu diferențiase mașinile pe categorii sau clase. Erau doar mașini. Și nici nu existau prea multe drumuri bune. Atunci când ne-am afundat în istoria Rolls Royce, am descoperit aceste mașini și ne-am gândit că ar putea fi o cale”, a declarat van Hoojdonk.

Designerul a explicat că SUV-ul va putea accesa terenul accidentat așa cum o făceau strămoșii săi, însă nu se va îndepărta de idealismul pe care l-au consacrat celelalte modele actuale din gamă. Adică SUV-ul va fi în continuare extrem de luxos și, bineînțeles, extrem de scump.

”Chiar și aici, la Villa d`Este, exemplarele clasice Rolls Royce sunt perfect lustruite, așezate pe un piedestal și par a fi aproape intangibile. Ar fi însă greșit să le considerăm așa. Dacă Rolls Royce devine un brand despre care oamenii cred că există doar pentru a fi admirat, nu condus, s-ar putea să avem probleme. Trebuie să le arătăm că un Rolls Royce, mai ales un SUV, este o mașină plăcută și ușor de condus”, a declarat același van Hoojdonk.

Noul SUV Rolls Royce este așteptat să ajungă pe piață în anul 2018 și să le ofere clienților un singur motor: propulsorul V12 de 600 de cai putere. Structura sa va fi din aluminiu, ceea ce îi va permite să impresioneze și cu o masă totală ceva mai mică. Nu vor lipsi tracțiunea integrală, cutia automată cu opt trepte și suspensia ”magic-carpet ride”, care a făcut brandul celebru. Despre design nu se cunoaște încă nimic, prototipurile folosite pentru testare fiind doar variante înălțate ale actualului Ghost.

via carscoops

  • mishazaitev, vineri, 27.05.2016 13:59

    Adica, sa intelegem ca va fi o limuzina cocotata?

  • unu, vineri, 27.05.2016 15:40

    Eu cred ca folosesc caroseria de phantom din doi posibile motive. 1. Nu au o caroserie desenata, dar stiu ce trebuie sa faca mecanic 2. Nu vor sa divulge design-ul caroseriei, nici macar forma. Ar fi stupid ca asa numitul SUV sa fie doar un Phantom DONK-ish

  • Dan, vineri, 27.05.2016 22:52

    Ce dragut! De fiecare data cand apare un articol despre Rolls Royce comenteaza un ungur: la 27.05.2016, 15:40 Eu cred ca folosesc caroseria de phantom din doi posibile motive. O seara buna!

  • mishazaitev, luni, 30.05.2016 09:57

    @Dan Nu mi-o lua in nume de rau, insa, pe de-o parte, dupa opinia mea, contele Kalnoky este mai in masura sa-si dea cu parere despre marca asta, decat oricare exponent al familiei Becali. Pe de alta parte, in textul tau, dupa Rolls Royce ar fi mers o virgula. Prin urmare hai sa acceptam ca omul o fi scris de pe telefon si i s-a intamplat o preluare automata si nefericita. Restul textului sau pare scris destul de coresc incat sa merite acuzat de necunoasterea limbii romane.

  • Carta, joi, 30.06.2016 16:56

    Da ceva fotografii cu clasicele RR nu aveti?