SUA: O universitate a construit un oraș artificial dedicat testării de mașini autonome
Universitatea din Michigan a construit un oraș artificial dedicat testării mașinilor autonome. Întins pe 13 hectare, Mcity are 8 kilometri de șosele și poate fi reconfigurat pentru a genera obstacole noi pentru mașinile care se conduc singure.
Universitatea din Michigan a inaugurat propriul său oraș artificial, Mcity. Acesta este dedicat mașinilor autonome și a testării roboților care au rolul de a face transporturile rutiere mai sigure. Practic, în Mcity nu există niciun șofer uman la comenzile efective ale vehiculelor care se află pe cei opt kilometri de șosele, oamenii de la bordul vehiculelor fiind cercetători care doar observă activitățile vehiculului în raport cu mediul înconjurător. Pentru că orașul are clădiri false care pot fi mutate, mașinilor autonome li se pot pune la cale diferite capcane pentru a le pune la încercare sistemele de orientare fără a pune în pericol siguranța rutieră. Pe lângă testarea de mașini autonome, în Mcity sunt testate și alte prototipuri dezvoltate la Universitatea din Michigan, cum ar fi o mașină imprimată 3D.
Orașul artificial Mcity este burdușit cu senzori și are peste 120 de indicatoare rutiere. Acestea din urmă pot sunt deteriorate strategic pentru a simula uzura naturală a indicatoarelor rutiere din viața reală și pot fi mutate cu ușurință pentru a încerca noi scenarii rutiere. În plus, orașul Mcity are o secțiune de macadam, drumuri cu piatră cubică, sensuri giratorii, diferite semne de circulație speciale și mai multe tipuri de intersecții. Toți senzorii și toate camerele video prezente sunt centralizate și asigură verificarea permanentă a datelor înregistrate de vehiculele autonome testate acolo.
Investiția în Mcity este estimată la peste 10 milioane de dolari și a atras parteneri interesați atât din domeniul auto, cum sunt General Motors, Ford, Chrysler, Delphi, Toyota, Bosch, Honda, Nissan și Denso, cât și din domeniul tehnologiei, cum sunt Qualcomm, Verizon și Xerox. Reprezentanții acestor companii au fost prezenți la inaugurarea orașului artificial și unii dintre ei sunt în discuții cu managerii proiectului privind o colaborare strânsă în viitorul apropiat. Aceasta ar aduce beneficii atât producătorilor, cât și studenților care ar participa la studii.
Via Caradisiac