Studiu: Femeile plătesc la service mai mult decât bărbații
Un studiu realizat în Regatul Unit a relevat faptul că femeile plătesc, în medie, cu 63 de euro în plus față de bărbați atunci când merg cu mașina la service pentru aceeași operațiune.
Un studiu efectuat de ClickMechanic în Regatul Unit a relevat faptul că șoferițelor li se cer mai mulți bani la service decât bărbaților. În urma vizitelor efectuate în 182 de service-uri, în care au fost cerute estimări de cost pentru înlocuirea unui ambreiaj la un Ford Focus din 2011, analiza celor de la ClickMechanic a fost că femeilor li s-a ceurt, în medie, cu 63 de euro mai mult pentru aceeași operațiune decât li s-a cerut bărbaților. Studiul a făcut verificări în 10 orașe din Regatul Unit, iar opt din cele zece orașe aveau service-uri unde prețul era cu până la 30% mai mare pentru femei decât pentru bărbați.
Cel mai scump oraș din Regatul Unit a fost Birmingham, unde șoferilor li s-au cerut 624 de euro pentru înlocuirea ambreiajului, iar doamnelor care au întrebat același lucru pentru aceeași mașină au primit o cotație de 817 euro. Altfel spus, în orașul respectiv din Marea Britanie, service-urile au cerut aproape 200 de euro în plus pentru aceeași operațiune la același model de mașină, doar fiindcă persoana care a solicitat reparația este femeie. Diferențe similare de preț au fost întâlnite și în orașele Manchester și Londra.
Realizatorii studiului au remarcat și că există orașe în care service-urile care cer mai puțini bani pentru reparație atunci când sunt contractați de o doamnă, aceste orașe fiind Edinburgh (cu 19% mai ieftin pentru femei) și Sheffield. Liverpool a fost orașul în care service-urile verificate au oferit aproape același preț pentru reparația ambreiajului, indiferent că persoana care întreabă este clientă sau client. Indiferent de prețul diferit cerut în funcție de sexul clientului, realizatorii studiului au descoperit că aproape toate service-urile interogate aveau prețuri mai mari decât valorile recomandate ale industriei.
Via AutoExpress | Sursă foto
O fi având legătură cu faptul că celții din nordul insulei britanice (sau picții, cum erau denumiți de romani), deși sunt mai zgârciți, sunt mai corecți. Chiar dacă Imperiul Roman și, mai târziu, normanzii, au introdus o anumită disciplină și au ridicat nivelul de civilizație în rândul populației din sudul insulei, aceștia au adus implicit și corupția specific latină. Oare de ce vor scoțienii de astăzi să iasă din UK? Și nici cei din nordul Angliei nu cred că sunt prea încântați de cum se fac învârtelile prin Londra (la noi, cei din provincie sunt la fel de supărați pe jmecherii ce trag sforile în București).