STUDIU: Femeile ar trebui să petreacă mai mult timp la volan

Publicat sâmbătă, 11.12.2010 13:24 de Cornel Șocariciu

Un studiu realizat de britanici a scos la iveală faptul că femeile ar trebui să petreacă mai mult timp la volan pentru a nu-şi pierde încrederea în sine şi în capacităţile lor de a şofa.

Un nou studiu menit să stârnească discuţii între şoferii de sex opus a fost realizat de Institute of Advanced Motorists (IAM) din Marea Britanie. Această cercetare a scos la iveală faptul că în momentul în care cuplurile ies la plimbare cu maşina, de cele mai mult ori şoferul va fi de gen masculin. Acest lucru le determină pe femei să îşi piardă încrederea în sine şi în abilităţile lor de şoferi.

"În timp ce femeile sunt mult mai agitate în anumite medii cum ar fi traficul care se mişcă cu viteză mare sau condiţii meteo nefavorabile, noi le încurajăm să şofeze cât mai des", a declarat Neil Greig, director de cercetare IAM. Jumătate dintre femeile care au luat parte la acest studiu au declarat că nu se simt bine atunci când şofează pe o vreme nefavorabilă. De trei ori mai multe femei decât bărbaţi s-au arătat afectate de traficul care se desfăşoară cu o viteză mare. În ceea ce priveşte încrederea în sine atunci când se află la volan, de două ori mai mulţi bărbaţii decât femei au bifat afirmativ.

La finalul studiului, britanicii au afirmat că lipsa de încredere între şoferii de sex opus este de multe ori reciprocă. "Aproximativ 25% dintre femeie au declarat că nu se simt relaxate atunci când la volan se află partenerul lor", a explicat Neil Grieg.

Via | Autoblog

  • daniel, sâmbătă, 11.12.2010 16:51

    intrun fel ele sunt mai precaute, dar asta ar conduce la o aglomeratie enorma

  • Argintu, sâmbătă, 11.12.2010 20:26

    la cratita si la pat cu femeile!

  • Sorin, sâmbătă, 11.12.2010 22:12
    [email protected]

    In general, barbatii gandesc masinile, tot ei le si creeaza, deci e si normal ca ei sa fie "tatici de tatici" in materie de soferie. Femeile percep soferia din punct de vedere practic, si nimic altceva. Le plac masinile scumpe, dar nu sunt innebunite dupa condus. Cat despre acest studiu - pai spuneti-mi ce nu stiam deja. :P

  • alexei89, sâmbătă, 11.12.2010 23:02
    @Argintu

    Caveman, noi suntem in secolul 21, tu pe unde te afli? Astia fac roboti in ziua de azi si se posibil ca in 10 ani sa dispara cratitele asa ca in timp ce tu esti la munca ea ar putea sa stea in pat cu altul! De data asta au nimerit-o britanicii astia, asta chiar sunt de acord cu ea!

  • NewSymbol, sâmbătă, 11.12.2010 23:45
    @argintule

    Mare adevar graiesti, insa nu iau cuvantul "cratita" ca atare ci in sensul de orice altceva in afara de condus. Astazi mi s-a confirmat acest lucru, prin bara si un stop facute praf.

  • Argintu, duminică, 12.12.2010 17:08

    NewSymbol imi pare rau amice.Este chiar nasol sa ai probleme acum de sarbatori.Oricum iti urez tie si familiei tale Sarbatori Fericite si fiti fericiti ca sunteti sanatosi asta conteaza , o tabla se poate repara dar cu sanatatea mai greu.

  • NewSymbol, duminică, 12.12.2010 23:41
    Ms la fel!

    Da sanatatea asta, bine ca i-a aparut un stalp in cale si nu a dat peste cineva.

  • EU, luni, 13.12.2010 09:28

    N-o sa inteleg niciodata de ce nu pot merge drept si o fac serpuit.... Sau de ce accelereaza puternic cand in fata au masini si apoi trebuie sa opreasca

  • BRR, luni, 13.12.2010 09:48

    Eu am avut o profesoara la facultate al carei sot era psiholog si, din ce am inteles, asa cum barbatii nu sunt facuti sa se priceapa la anumite indeletniciri, din punct de vedere al 'constructiei' lor mentale (spre exemplu, e dovedit faptul ca barbatii nu pot face mai multe lucruri deodata si bine, pe cand femeile, da), asa si femeile au punctele lor slabe, printre acestea numarandu-se condusul. Pur si simplu, vizualizeaza foarte greu masina in mintea lor si nu isi pot introduce in 'sistem' in mod natural felul in care aceasta functioneaza. Nu sunt misogin, dar consider sintagma "femeia egala cu barbatul" eronata, deoarece cele doua sexe sunt concepute pentru a se completa, nu pentru a se concura.

  • salcia, luni, 13.12.2010 17:43
    Doamneeee

    Pentru mine e o adevarata calatorie in timp sa citesc astfel de comentarii... In timp ce lumea evolueaza, mentalitatile se schimba, la noi totul e incremenit in aceleasi roluri traditionale. Si culmea, mai si suntem convinsi ca nu suntem misogini! Welcome to the middle ages, guys!