Spyker isi va produce supercarurile in Marea Britanie

Publicat vineri, 20.11.2009 13:28 de Bogdan Mirică

Reducerea drastica a costurilor a insemnat mutarea liniei de productie pentru Spyker. Olandezii au renuntat la uzina locala in favoarea unui amplasament in Coventry, apropiat de furnizorii englezi.

Criza economica loveste puternic si in constructorii de lux care activeaza pe un segment de nisa. Spyker sufera de pe urma scaderii vanzarilor si drept urmare incearca solutii salvatoare, capabile sa reduca costurile. Cea mai drastica masura luata de constructorul olandez presupune mutarea liniei de asamblare in Marea Britanie la Coventry. Dintre cei 135 de angajati olandezi, care activeaz ain prezent la uzina Zeewolde, 45 isi vor pierde locul de munca dar vor fi ajutati de Spyker sa se reangajeze.

Victor Muller,presedinte executiv Spyker, a declarat ca "situatia economica actuala a fortat mutarea productiei pentru a asigura un viitor stabil companiei. In conditiile in care mai bine de jumatate dintre componentele noastre sunt produse in Marea Britanie, o asemenea decizie era de asteptat. Ne mutam mai aproape de furnizorii nostri si reducem astfel substantial costurile. Productia va fi asigurata de partenerii de la CPP Manufacturing, care lucreaza cu SPyker inca din 2000, de la relansarea companiei", a incheiat Muller.

via | Spyker