Skoda și Hyundai vor dezvolta împreună tehnologii pentru mașinile alimentate cu hidrogen

Publicat duminică, 22.09.2024 11:19 de Tiberiu Safta

Skoda și Hyundai și-au unit forțele prin stabilirea unui nou parteneriat de dezvoltare a tehnologiilor noi destinate mașinilor cu hidrogen. Cele două mărci au semnat un memorandum de înțelegere.

În cadrul unui summit de business dintre Coreea de Sud și Cehia, Skoda și Hyundai și-au unit forțele prin stabilirea unui nou parteneriat. Cele două mărci de automobile au semnat deja un memorandum de înțelegere prin care vor colabora la dezvoltarea unor noi tehnologii pentru mașinile cu hidrogen. Printre semnatarii memorandumului sunt Ken Ramirez, vicepreședintele executiv și directorul afacerilor de vehicule comerciale și cu hidrogen la nivel mondial, precum și Petr Novotny, CEO-ul Skoda.

Prin acest parteneriat nou, Hyundai le va oferi celor de la Skoda sistemele sale de pile de combustie. Cei doi producători vor colabora să dezvolte soluții care să aibă la bază utilizarea hidrogenului și în alte sectoare economice, pe lângă industria auto. Pentru asta, Skoda și Hyundai vor realiza mai multe studii de fezabilitate.

„Parteneriatul nostru cu Skoda urmărește să accelereze adoptarea hidrogenului, ceea ce ar contribui la avansarea tehnologiei hidrogenului și a neutralității climatice pe piețele globale, inclusiv în Cehia”, a declarat Ken Ramirez. „Împreună cu Skoda, ne străduim să conducem afacerile cu hidrogen în creștere rapidă prin crearea unor sinergii pozitive între tehnologia noastră de pile de combustie și produsele și proiectele de mobilitate ale Skoda”, a mai adăugat Ramirez.

„Credem că hidrogenul, alături de soluții eficiente din punct de vedere energetic, va juca un rol esențial în transformarea mobilității pentru un viitor mai sustenabil”, a declarat Petr Novotny. „Colaborarea noastră cu Hyundai urmărește să ne permită să privim dincolo de granițe naționale și să explorăm piețe mai mari unde aceste tehnologii pot avea un impact mai mare. Lucrând împreună, putem aduce soluții inovatoare și ecologice pentru ecosistemul de mobilitate globală, prin avansarea energiei mai curate în zonele unde este foarte necesar”, a mai adăugat șeful Skoda.

via Hyundai, Skoda

  • dan_grc, duminică, 22.09.2024 12:32

    Se pare ca nu doar Toyota și Bmw nu știu în ce lume trăiesc, acum și sud coreenii cu o marcă a răului suprem, VAG, vor sa investească în hidrogen, de neînțeles. Înțeleg că europenii și americanii sunt varză și-i mănâncă chinezii, dar pe lume mai există și japonezi și sud coreeni, chinezii au gura atât de mare încât sa-i înghită pe toți ?