Skoda confirmă că 4 țări sunt analizate pentru o nouă fabrică în Europa: “Vom lua o decizie până la jumătatea anului”. România ar fi pe lista scurtă, alături de Bulgaria, Serbia și Turcia

Publicat miercuri, 13.03.2019 10:09 de Paul Cosma

Șeful Skoda a anunțat că pe lista scurtă pentru construcția unei noi fabrici în Europa au mai rămas 4 țări, pe care însă nu le-a numit. Serbia și Turcia au fost date drept câștigătoare în urma unor speculații anterioare, România și Bulgaria fiind și ele printre favorite la un moment dat.

Grupul Volkswagen a confirmat recent că este în căutarea unui amplasament pentru o uzină Skoda în Estul Europei, la scurt timp după apariția unor informații în presa internațională.

Presa internațională a relatat inițial că Bulgaria și Turcia se află pe lista scurtă, apoi s-a scris că România și Bulgaria sunt favorite. Ulterior, Serbia și Turcia au fost anunțate drept câștigătoare de către unele publicații.

Șeful Skoda a făcut puțină lumină în acest caz, spunând că nu a fost luată nicio decizie până acum. Potrivit lui Bernhard Maier, pe lista scurtă au rămas doar 4 țări, pe care însă nu le-a numit. Cel mai probabil, pe această listă se află cele 4 state menționate și mai sus.

“Suntem încă în faza de analiză, nu este o decizie ușoară. O decizie ar putea fi luată până la jumătatea anului, a declarat Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

Uzina ar urma să înceapă producția în 2022, însă planul întâmpină rezistență din partea angajaților din grupul Volkswagen. Consiliul angajaților a spus că va vota împotriva planului conducerii de a construi o nouă uzină în Estul Europei și a insistat ca producătorul german să mărească producția la uzinele deja existente.

Via Automotive News

  • vianu, miercuri, 13.03.2019 12:06

    Romania.... adica pana in lantul carpatic, n'sha?

  • Costel, miercuri, 13.03.2019 14:08

    Romania ii pana la Nistru ....ii demn de mentionat acest aspect

  • Costel #rezist, miercuri, 13.03.2019 18:26

    Veniti la noi ca n-avem chef.