Skoda anunță o actualizare software pentru familia Enyaq. Autonomie mai mare cu până la 22 de kilometri

Publicat miercuri, 02.03.2022 15:47 de Alexandru Monenciu

Modelele cu zero emisii Skoda Enyaq iV și Enyaq iV Coupe au primit un update software care vine, inclusiv cu o creștere a autonomiei. Exemplarele aflate deja în circulație trebuie să facă o vizită la dealer pentru a primi noul software.

La începutul acestui an, primul SUV 100% electric al cehilor de la Skoda, Enyaq, a primit o versiune coupe. Acum, constructorul din Mlada Boleslav anunță o actualizare software atât pentru Enyaq iV cât și pentru Enyaq Coupe iV.

Denumit ME3, noul software a fost deja instalat pe exemplare produse în luna februarie. Pentru toate celelalte, clienții trebuie să facă o vizită în reprezentanță, în a doua parte a anului, pentru a primi acest update gratuit.

Poate cel mai important aspect, actualizarea de software crește autonomia tuturor versiunilor. Așadar, Enyaq Coupe iV 60 va putea parcurge 416 kilometri cu o singură încărcare (+ 3 km), Enyaq Coupe iV 80 are acum o autonomie de 544 kilometri (+ 7 km), iar Enyaq Coupe iV 80x se laudă cu 520 de kilometri (+ 22 km).

Totodată, Skoda anunță îmbunătățiri în ceea ce privește managementul bateriei. Cehii au introdus o funcție nouă, denumită "battery care", care poate prelungi viața acumulatorului. Odată activată această funcție, bateria se încarcă până la cel mult 80%.

Mai mult, meniul "Charging" a fost revizuit, iar sistemul multimedia a fost și el ușor îmbunătățit.

via Skoda

  • ACE - Craiova, joi, 03.03.2022 12:51

    Iar varianta Enyaq iV Coupe RS are o autonomie de 499 km WLTP.

  • Seriff, vineri, 04.03.2022 09:27

    Wow, 22 de km, asa ceva, incredibil, mare realizare:)))) Absolut penibila stire, se mai dau si mari cu asta, in realitate, daca i-ai dat odata talpa, aia 22 de km dispar instant. @Ace Craiova, asta sa o crezi tu, in realitate niciodata nu o sa faca masina aia atat.