Skoda a creat un Stonehenge din maşini uzate la Londra

Publicat vineri, 22.06.2012 13:20 de Bogdan Mirică

Pentru a promova noul Citigo la Jocurile Olimpice de la Londra, Skoda a creat "Citihenge", o reproducere a monumentului de la Stonehenge, creată din maşini uzate.

Olimpiada de la Londra atrage interesul unui public extrem de numeros, ocazie perfectă pentru constructorii auto de a se promova cât mai puternic. BMW a tras deja lozul cel mare fiind declarat partener oficial al competiţiei. În aceste condiţii, ceilalţi constructori fac şi ei ce pot pentru a ieşi în evidenţă.

Skoda a venit cu o soluţie ingenioasă, care va atrage cu siguranţă atenţia vizitatorilor. Vedeta cehilor este micul Citigo, modelul de oraş bazat pe fratele de concern Volkswagen Up!. Pentru a scoate în evidenţă maşina, Skoda a recreat ansamblul Stonehenge folosindu-se de maşini uzate.

Decorul a fost creat de designerul Tommy Gun şi a presupus folosirea unui număr de 18 maşini trimise la casat, vechi modele Skoda. Ansamblul a fost pus în scenă în doar 12 ore şi a fost botezat Citihenge, tocmai pentru a rezona cu numele originalului, dar şi cu cel al maşinii.

Skoda a ţinut să precizeze că maşinile folosite pentru opera de artă urbană sunt reciclabile 100% şi că numărul total de kilometri parcurşi de cele 18 automobile uzate, de-a lungul vieţii fiecăruia, este de 3 milioane.

Monumentul Skoda a fost amplasat pe malurile Tamisei, în apropiere de celebrul Tower Bridge. Fiecare structură măsoară 5 metri înălţime şi 5 metri lăţime, fiind capabilă să reziste chiar şi unui uragan.

via l autoblog

  • ian, vineri, 22.06.2012 15:58

    ,, Pentru a scoate în evidenţă maşina, Skoda a recreat ansamblul Stonehenge folosindu-se de maşini uzate.,,de ce,altfel nu iese in evidenta?..mai stii?...poate.design corean...gen kia...