Sibiul ajunge pe harta celor mai faimoase curse de mașini istorice, alături de Mille Miglia sau Concorso d`Eleganza Villa d`Este

Publicat marţi, 22.12.2015 10:48 de Bogdan Mirică

Vești foarte bune pentru fanii mașinilor clasice. Raliul Sibiului a fost inclus de anul viitor în programul Federației Internaționale de Vehicule Istorice, alături de curse celebre, cum este cea de la Mille Miglia.

Una dintre cele mai importante competiții din motorsportul românesc, Raliul Sibiului adună cel mai mare număr de fani mulțumită probelor spectaculoase și farmecului orașului medieval. Un agregator pentru piloți din peste 35 de țări și una dintre cele mai dificile competiții de macadam din Europa, Raliul Sibiului a făcut parte din Intercontinental Rally Challenge și apoi din Campionatul European de Raliuri.

De anul acesta însă, profilul său s-a schimbat, raliul devenind unul de asfalt. Tot anul acesta a fost organizată și o competiție de regularitate dedicată vehiculelor istorice, la care am participat și noi la volanul unui Volvo Amazon vechi de 48 de ani.

Volvo Amazon, mașina de 48 de ani cu care Automarket a participat la Sibiu Rally Challenge.

Includerea unei probe speciale pe Transfăgărășan și amplasarea cartierului general în Piața Mare din orașul Sibiu au făcut ca evenimentul să fie remarcat pe plan internațional. Iar în 2016, fanii modelelor clasice au parte de vești bune. Sibiul Rally Challenge a fost inclus în calendarul Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA) și va atrage în perioada 18 – 20 august mașini legendare care au scris istoria în competițiile auto.

Este o onoare pentru raliul de la Sibiu să se afle în calendarul FIVA alături de curse celebre din istoria motorsportului mondial: Mille Miglia, Gran Premio Nuvolari sau Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2016.

  • Scorpionul.negru, marţi, 22.12.2015 12:25

    Ma bucur sa aud asta !

  • Scorpionul.negru, marţi, 22.12.2015 12:25

    Dar la ce masini sunt prezente la Concorso d`Eleganza Villa d`Este....nu mai zic nimic.