Șeful Stellantis: Marketing-ul ineficient, de vină pentru vânzările slabe ale Maserati

Publicat miercuri, 18.09.2024 16:27 de Alexandru Monenciu

Potrivit șefului Stellantis, Carlos Tavares, marketing-ul ineficient este de vină pentru vânzările slabe înregistrate de Maserati. Livrările mărcii italiene au scăzut de la 15.300 la 6.500 de unități.

Recent, Stellantis a publicat cifrele de vânzări ale mărcilor din portofoliu, pentru jumătatea anului 2024. Potrivit acestora, lucrurile nu sunt tocmai roz pentru Maserati.

În intervalul ianuarie-iunie 2024, livrările mărcii italiene au scăzut de la 15.300 la 6.500 de unități. De vină pentru această performanță negativă ar fi marketing-ul ineficient, este de părere Carlos Tavares, șeful Stellantis.

"În cazul Maserati, avem mașinile potrivite și tehnologiile potrivite. Putem oferi mașini sport de lux termice sau 100% electrice. Dacă vânzările sunt slabe în acest moment, este o chestiune de marketing. Ne-am îmbunătățit mult și pe partea de calitate, dar acum trebuie să lucrăm la marketing. Ne lipsesc perspectivele și pistele, trebuie să ajungem la potențialii clienți și să transmitem mesajul potrivit pentru poziționarea potrivită," a declarat Tavares.

În urmă cu trei ani, Stellantis s-a angajat să investească în toate mărcile din portofoliu, în următorii 10 ani. Așadar, cel puțin până atunci, Maserati este în siguranță.

Marca italiană este în plin proces de transformare a gamei de modele. Anul acesta, Maserati a prezentat lumii întregi modelul pur electric GranCabrio Folgore, iar anul viitor va debuta MC20 Folgore. Urmează apoi un SUV de mari dimensiuni, tot electric, iar în 2028 va sosi un Quattroporte electric.

via Motor1

  • dan_grc, miercuri, 18.09.2024 18:38

    Acum trei ani, Tavares a promis ca va investi în toate mărcile în următorii zece ani, foarte frumos, păi în Chrysler fix zero a investit, a rămas cu același model, Pacifica, în Alfa doar Tonale este model nou, pe platformă de Jeep, că Giulia și Stelvio sunt apărute cu ani de zile înainte de Stelantis, de pe vremea lui Marchionne, acum a apărut și electrica Junior, Lancia cu noua Ypsilon, la prețuri enorme, cu marketing super bun, iar Maserati ce a lansat în ultimii trei ani, coupe-ul Gran Tourismo de 150.000 euro și SUV-ul Grecale ? Cu două modele niciun marketing nu face minuni . Anul ăsta tot zeci de milioane bonus își va lua Tavares ? Cică nu funcționează marketingul.

  • Ryce, miercuri, 18.09.2024 20:55

    Tavares vorbește prea mult de la o vreme. Să fie oare ca să-i facă pe investitori să nu-l dea afară. Multă vorbă, fapte deloc.

  • Matei, miercuri, 18.09.2024 22:14

    Nu e suficient de cool marca Maserati. E asa, mai pentru connoisseurs. Dacă i-ar da o vopsea din aceea mișto care își schimba culoarea, preferabil mată, dacă i-ar mai pune niște led-uri, niște spoilere de neam prost, 8 țevi de eșapament cromate (sau nu mai e voie cu crom? Trebuie altceva strălucitor).

  • Matei, miercuri, 18.09.2024 22:22

    A, era sa uit. Pai el nu vede ce mică e grila aia? Vrei premium cu grila de Ford Focus? Sa o facă mare și căscată, sa urle a premium.

  • dan_grc, miercuri, 18.09.2024 22:28

    Neamul prost este cel din care faci tu parte, tu nu poți sa vorbești despre Maserati, fără sa faci referire la Bmw, de fapt nu poți vorbi despre nimic, fără această asociere, când o sa te duci la psiholog, ce-i spui ? " Ma simt puțin pierdut din cauza Bmw ", apoi urmează psihiatrul, familia ta știe de tine ? Nu te mai preface ca ești ok, caută ajutor .

  • Matei, miercuri, 18.09.2024 23:42

    Aoleu, Dănuț, mușcă-mă mai gentil, te rog. Prin natura meseriei stau cca 7h pe scaun. Lasă și pentru mâine, nu fi lacom. Nu știu ce aberezi acolo cu psihologul dar înțeleg că ai experienta în domeniu. Îmi pare rău, pe cuvânt, dar nu ma miră.

  • Dutz, joi, 19.09.2024 06:04

    Las-o baltă Matei din UK(ei), ca este maxim de penibilă obsesia ta. BMW-urile există și vor exista și nu poți să faci nimic, unii (și nu puțini) le apreciază (chiar dacă design-ul a luat-o razna pararea mea)… iar Carlos să se apuce de treabă ca bate vântul și jalea prin fabricile Stellantis. În locul lui aș tăcea chitic că-i mai bine.

  • ///COR/// 33', joi, 19.09.2024 06:11

    Se vand slab asa cum este si fiabilitatea lor slaba. In rest masini superbe nimic de zis. Numai ca mergi ocazional cu ele de teama sa nu ramai cu ele in drum.

  • Dutz mâncați cicluri de găină, joi, 19.09.2024 11:41

    Clovnule, la câte minuni scoți tu pe gură ar trebui sa ți-o coși, că de controlat nu ești în stare.