Se întâmplă în Mama Rusie. Fabrică de uleiuri auto contrafăcute cu o rețetă de vis: venituri de 13 milioane de euro pe lună
Povestea pare simplă: se iau 4 hale dezafectate de la marginea Moscovei, se angajează ilegal câteva zeci de imigranți intrațim ilegal în Rusia și se produce ulei contrafăcut cu etichete celebre. Dacă nu ești prins, ești milionar în euro.
Atunci când vine vremea reviziei mașinii tale, știi foarte bine că un ulei de calitate face toți banii. Iar când bugetul îți permite, ai încredere în faptul că lubrifianții produși de marile companii îți ajută motorul să trăiască ceva mai mult decât ar face-o în momentul în care faci compromisuri și mizezi pe un ulei mai ieftin și cu nume dubios. E o chestiune de încredere, până la urmă. Dacă marca de la care ai cumpărat mașina îți recomandă un anume tip de ulei de motor, e clar că nu prea ai cum să dai greș utilizându-l.
Nu și dacă locuiești în Rusia. Asta pentru că patria care redefinește pirateria reușește să ne dea exemple din ce în ce mai intersante la acest capitol. Iar ultima astfel de veste vine dinspre suburbiile Moscovei, acolo unde doi tineri cu spirit întreprinzător au construit o adevărată fabrică de uleiuri contrafăcute.
Totul se întâmplă în patru depozite despre care autoritățile știau că sunt dezafectate și părăsite, dar care adăposteau de fapt o adevărată linie de producție de lubrifianți la care lucrau, angajați "la negru", imigranți sosiți ilegal în Rusia. În momentul în care polițiștii ruși au descoperit afacerea ilegală care se derula cu succes la marginea capitalei, aceștia au găsit ulei de calitate proastă sosit din Belarus în cantități industriale, recipiente ieftine care urmau să fie umplute cu lubrifiantul contrafăcut și etichete care le imitau perfect pe cele regăsite pe produsele unor branduri ca Mobil 1, Shell, Elf, Castrol, BP sau Liqui Moly.
Afacerea ilegală deținută de cei doi ruși se dezvoltase atât de mult în ultima perioadă, încă veniturile lunare ale fabricii de ulei contrafăcut se ridicau la un miliard de ruble, echivalent al aproape 13 milioane de euro.
Conform autorităților rusești, uleiurile erau vândute în Moscova și în împrejurimi. Dar, dacă ne permiteți un sfat, în locul vostru am fi ceva mai atenți în următoarea perioadă cu locul de unde ne cumpărăm lubrifianții auto. Nu de alta, dar tentaculele rusești s-au regăsit și se regăsesc în comerțul românesc de câteva zeci bune de ani.
via Automotorblog
(pont venit de la Marius Web, unul dintre prietenii Automarket de pe Facebook)
Nici vodka ruseasca nu mai e ce era pe vremuri. Acum o prefer pe cea finlandeza ;)