Schimbări la Volkswagen: Jozef Kaban, fostul designer Skoda, va deveni noul director de design al germanilor din 2020

Publicat vineri, 06.12.2019 12:58 de Daniel Popescu

Jozef Kaban, fostul designer Skoda, va deveni noul director de design al brandului Volkswagen din 1 iulie 2020, în timp ce Klaus Bischoff va fi promovat într-o funcție similară la nivelul întregului Grup german.

Grupul Volkswagen a anunțat vineri o serie de schimbări importante în structura departamentelor de design, care au potențialul de a influența semnificativ modul în care vor arăta viitoarele sale modele.

Astfel, Klaus Bischoff, actualul director de design al brandului Volkswagen, va fi promovat într-o funcție similară la nivelul întregului Grup.

În urma acestei decizii, constructorul german a decis ca noul director de design al brandului Volkswagen să fie Jozef Kaban, care va prelua postul de la 1 iulie 2020.

Kaban este cunoscut în cadrul Grupului, întrucât a lucrat pentru constructorul german din 1999 până în 2017. Inițial, a avut rolul de a stabili designul exterior al supercarului Bugatti Veyron înainte de a deveni șeful departamentului de design al Audi în 2003.

Ulterior, slovacul în vârstă de 46 de ani a fost directorul de design al brandului Skoda timp de un deceniu intre 2008-2017 și a avut un rol important în modul în care arată ultimele modele lansate de constructorul ceh.

După plecarea de la Skoda, Kaban a fost directorul de design al celor de la BMW, iar ultima oară a avut un rol similar la brandul Rolls-Royce al grupului german, post pe care l-a părăsit în luna octombrie a acestui an după o experiență de numai 6 luni.

În urma acestor permutări, Grupul Volkswagen a anunțat că Michael Mauer, actualul designer-sef al întregului Grup, își va păstra doar postul de director de design al brandului Porsche.

Via Volkswagen

  • kabanos, vineri, 06.12.2019 15:54

    bun omu da ramane mister plecarea de la rolls asa repede cred ca zgarcitii savanti britanici nu i-au mai dat bonuri de masa pardon am uitat cine e boss in uk. de vina ar fi deci doar bavarejii chitrosi

  • DLP, vineri, 06.12.2019 16:21

    Dupa ce a fost acuzat ca designul pentru octavia III (parca) a fost de fapt preluat/furat de la Audi A4 (al nustiucatelea) si modelul IV cu ochelari de mercedes(a), acum este chemat sa conduca dep. de design de unde s-a inspirat. Wtf? "numai" inteleg nimic

  • dac la dacia, vineri, 06.12.2019 18:42

    sau chiar la renault mi-ar placea sa fie sef design unu de-al nostru ka kaban la vw, bravo lui si apropo, cine deseneaza daciile? frantzujii ? cred ca da, altfel nu le-ar face urate in dujmanie parca noi doar de-a montatelea

  • Cyrus, sâmbătă, 07.12.2019 13:57

    La Rolls-Royce i-au spus ca poate sa faca un nou design folosidu-se doar de topor, asa a a renuntat :(